Medya ve Sinema-TV

Yüzüklerin Efendisi serisine 2 yeni film eklenecek

Efsanevi roman ve film serisi Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) iki yeni filmle beyaz perdeye geri dönüyor. Filmlerden biri Gollum'un öyküsünü anlatacak

Yüzüklerin Efendisi serisine 2 yeni film eklenecek

John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi serisi önce edebiyat dünyasında fırtına esmiştirmişti. Ardından sinemalarda  John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi adlı fantastik edebiyat serisinden uyarlanarak çekilmiş Peter Jackson imzalı filmlerin fırtınası başladı. P

Peter Jackson'un 2001 ve 2003 yılları arasında vizyona giren serisi Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi), sinema dünyasının en çok ses getiren filmlerinden olmuştu. Şimdi yeni filmlerin yolda olduğu haberleri gündemde. 

Warner Bross stüdyoları, iki yeni  Yüzüklerin Efendisi filmi için hazırlıklara başladı.

Filmlerden biri, Gollum'un öyküsünü anlatacak

Filmlerden biri, Gollum'un öyküsünü anlatacak olan, Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı. Ancak film vizyona girmeden önce isminde değişik yağanabilir. Gollum'un Avı 2026'da vizyona girecek. Senaryo çalışmaları ve çekimler için hazırlıkların başladığı filmin yönetmen koltuğunda Peter Jackson ile beraber, Andy Serkis oturacak. Andy Serkis'i orijinal üçlemede Gollum ve Sméagol karakterlerini canlandıran oyuncuydu.

Film, live action olarak çekilecek. Yani animasyon efektler yerine, olabildiğince gerçek insan oyuncular, gerçek sahneler, gerçek efektler ve dublörler kullanılacak. Kısacası çok büyük bir prodüksiyon olacak.

Walsh ve Boyens'la birlikte yapımcılığı da üstlenecek. Serkis daha önce Hobbit filmlerinde ikinci yönetmeni olarak görev yapmış ve aynı zamanda 2022 yapımı Venom: Let There Be Carnage filmini de yöneterek kendini kanıtlamıştı.

Yüzüklerin Efendisi: Gollum'un Avı ne anlatacak?

Filmin öyküsü hakkında bir detay verilmese de, konu Gollum olacaksa, Sméagol'un Gollum'a dönüşmeden önce yaşadıklarını detaylı olarak seyredeceğimiz ve sonunda Gollum'a dönüşmesine tanık olacağımız bir senaryo ile karşılaşmak şaşırtıcı olmayacak.

Diğer Yüzüklerin Efendisi Filmi Rohirrim savaşçılarının öyküsünü anlatacak

2026 çok uzak diye şikayet ediyorsanız, Lord of the Rings hayranları için Warner Bross, The War of the Rohirrim isminde bir animasyon filmi de öncesinde yayına sokacak. Bunun da 2025 gibi vizyonda olması bekleniyor ve adından anlaşıldığı gibi, Rohirrim halkı ve Kral Theoden'in Ork'lara karşı verdiği büyük savaşın daha detaylıca anlatıldığı bir animasyon filmi olacak.

Yorumlar