Sağlık

Oje Sürmek Tırnak Sağlığını Olumsuz Etkiler Mi?

Oje sürmek, her ne kadar güzel ve bakımlı bir görünüm sağlıyor olsa da tırnak sağlığı açısından her zaman için böyle olmayabilir.

Oje Sürmek Tırnak Sağlığını Olumsuz Etkiler Mi?

Oje sürmek, tırnağı bakımlı ve güzel gösterdiği için birçok kadın tarafından tercih edilir. Oje, sürekli göz önünde olan tırnakların farklı renklerle boyalı olması, kombinlerle uyumu ve diğer etkileri nedeniyle bazı kadınlar için vazgeçilmezdir.

Üstelik oje süren birçok kadın için tırnak bakımı da çok önemlidir. Ojeleri belirli aralıklarda sürmeye, yeri geldiğinde ara vermeye ve tırnakları dinlendirmeye özen gösterirler. Manikür ve pedikürün bir parçası olan ojenin zararlı olduğu bazı durumlar da olabilir. Bu durumların olmaması için oje sürerken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekecektir. Ayak mantarı ya da benzeri enfeksiyon ve bakterilerin oluşmaması için oje sürmede önemli olan kısımlar vardır. Oje için önemli olan nedir, aseton kullanmanın tırnak için nasıl bir etkisi vardır ve bunun gibi daha birçok nokta ise merak konusudur.

Oje Sürmek ve Tırnak Sağlığı Arasında Nasıl Bir İlişki Vardır?

Oje sürmek, eğer doğal ve organik kaynaklı bir oje değilse tırnağınıza kimyasal bir boya sürmek anlamına gelir. Bu boyanın içinden su geçmez ve tırnağınız ojeli olduğu süre boyunca havasız kalır. Elbette bu durum direkt olarak tırnağa zarar veren ve yapıyı bozan bir etki yapmayacaktır. Dikkatli oje kullanımıyla, bakımla ve ojeye ara vermekle tırnak sağlığınız son derece iyi olacaktır. Fakat bunlara dikkat edilmediğinde ve sürekli oje kullanımı gerçekleştiğinde oje sürmek tırnak sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Kimyasal bir boyayı tırnağınızdan çıkarmak için ihtiyacınız olan aseton, tırnağınızdaki keratin yapısını bozar ve sık sık kullanıldığında aşındırarak tırnağınızın kolay kırılabilir bir hâle gelmesine neden olur. Dolayısıyla denilebilir ki oje sürmek değil sık oje sürüp bu ojeyi tırnağınızdan çıkarmaya çalışmak olumsuzdur. Tırnak sağlığı açısından bu noktalara dikkat ederek oje kullanımı gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır.

Mantar Enfeksiyonları Oluşması Durumunda Oje Sürülür Mü?

Neredeyse herkesin yaşayabileceği sorunlardan biri olan tırnak mantarı, özellikle ayak bölgesinde nemli ve güneş olmayan bir ortamda oluşur. Ayak tırnak mantarı olan kadınların aklında bu mantara karşı nasıl bir önlem alınabileceği, mantarlı ayağa oje sürmenin ne gibi sonuçları olacağı gibi sorular gelir.

Oje aslında direkt olarak mantara sebep olan bir etki yapmaz. Ojenin etkisi nemi hapsedici yapıda olmasıyla ilgilidir. Mantar oluşumunda nem önemli bir etken olduğu için ayak tırnağına oje sürmeniz durumunda mantarın gelişimini desteklemiş olursunuz.

Tırnak Sağlığı Açısından Oje Sürerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tırnak sağlığı açısından oje sürmek tek başına bir olumsuz etki taşımaz. Dikkat edilmesi gereken noktalara uyulduğunda oje sürmenin olumsuz bir etkisi olmayacağını görmek mümkündür.

Şu gibi noktalara dikkat ederek oje sürmeye özen gösterebilirsiniz:

  • Oje sürmeye başladığınız andan itibaren düzenli olarak ellerinizi ve tırnaklarınızı nemlendirin. Tırnaklarınız kuruduğunda kolayca kırılmaya eğilimli olacaktır.
  • Mantar olması durumunda tırnaklarınıza oje sürmeyin.
  • Düzenli bir oje sürme takibi yapın. Arada tırnaklarınızı dinlendirin. Sürekli ojeye maruz bırakmayın.
  • Ojenizi çıkardıktan hemen sonra keratin bakımı yapmanız kırılmaların önüne geçecektir. Bu noktaya özen gösterebilirsiniz.
  • Tırnak bakımı yaptırdığınız bir merkez varsa merkezin hijyen koşullarını iyi bir şekilde araştırın. Hijyen koşulları sağlanmadığında farklı hastalıklar bulaş olabilir.
  • Tırnaklarınızın uzun olması her ne kadar güzel bir görünüm kazandırsa da sağlık açısından iyi olmayabilir. Bu sebeple tırnaklarınızı kısa kesmeye özen göstermeniz gerekir.

Oje Sürerek de Sağlıklı Tırnaklara Sahip Olmanız Mümkün!

Kimyasallar her zaman zararlı ve kötü şeyler değildir. Tıpkı makyaj yapmak gibi oje de dikkatli bir şekilde kullanıldığında sizin için sağlık açısından bir sorun yaratmayacaktır. Önemli olan dikkatli bir şekilde oje sürmeniz, ojenizi çıkarırken bakım yapmanız ve hijyenik yerlerde tırnak bakımı yaptırmaya özen göstermenizdir. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman oje sürerek sağlıklı tırnaklara sahip olmanız mümkün!

Yorumlar