Kültür Sanat

İstanbul'da Doğaçlama Dans Festivali başladı

İBB tarafından düzenlenen İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali'nin açılışı, CRR'de yapıldı. Açılışta dansçı Ingo Reulecke, Instant Composition gösterisini sundu.

İstanbulda Doğaçlama Dans Festivali başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen "İstanbul Uluslararası Doğaçlama Dans Festivali"nin açılışı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) yapıldı.

İstanbul'un açık ve kapalı alanlarında 180'den fazla dansçının, koreografi kurgulamadan, kompozisyon çalışmadan doğaçlama performans sergileneceği festivalde, Güney Kore, İtalya, Yunanistan, Mısır, Fransa, Almanya, Brezilya, İsviçre, Macaristan, İngiltere, Makedonya, İspanya, Türkiye, Danimarka, İsveç ve Avusturya'dan dansçılar sahne alacak.

İBB Kültür Dairesi Başkanı Figen Ayhan Karakelle, etkinlikteki konuşmasında, İstanbul'u tanımlayan en önemli betimlemelerden birisinin hareket olduğuna değinerek, "Doğaçlama Dans Festivali'nin İstanbul'un bu eşsiz, baş döndürücü bazen kaotik ama her koşulda eşsiz olan bu hareketliliğine çok yakışacağını düşünüyoruz." dedi.

Kurucu direktör Damla Durman'ın festivalin programını açıkladığı açılış etkinliği, dansçı Ingo Reulecke'nin "Instant Composition" gösterisiyle sona erdi.

"Boş Alan" temasıyla gerçekleşecek festivalde, Müze Gazhane, İBB Şehir Tiyatroları Müze Gazhane Meydan Sahnesi, İBB Şehir Hatları Vapuru, Akbank Sanat, Arter ve Hope Alkazar performanslara ev sahipliği yapacak.

19 Haziran'a kadar devam edecek festivaldeki etkinliklere katılmak isteyenler, "https://www.improvisationdancefestival.com/" adresinden ücretsiz kayıt yapabilecek.

Yorumlar