Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2025 sergisi 4 Temmuz’a kadar gezilebilir

Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması Kadın Gözüyle Hayattan Karelerin 2025 sergisi 20 Haziran’da sanatseverlerle buluştu.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2025 sergisi 4 Temmuz’a kadar gezilebilir
Anadolu Hayat Emeklilik’in 19 yıldır aralıksız olarak düzenlediği, Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”in 2025 sergisi Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde 20 Haziran’da sanatseverlerle buluştu. 976 kadın fotoğrafçının 3.469 eseriyle katıldığı yarışmada ödül ve sergilenme hakkı kazanan eserler, 4 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
18
Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2025 sergisi 4 Temmuz’a kadar gezilebilir
Serginin açılışı, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Didem Makaskesen’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Açılışta yaptığı konuşmada yarışmanın yalnızca bir sanat etkinliği olmanın ötesine geçtiğini vurgulayan Makaskesen, şu ifadeleri kullandı: “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’i sadece bir fotoğraf yarışması olarak görmüyor; kadınların yaşama, topluma, doğaya, zamana, duygulara ve bireylere dair söylediklerini görselleştirdikleri özgür bir ifade alanı olarak değerlendiriyoruz. Kadınların kadrajına yansıyan her karede cesaret var, umut var, hayat var.”

Makaskesen, “Bu yarışma aracılığıyla kadınların kendilerini ifade etme alanı bulmaları ve sanata olan katkıları görünür kılınıyor. Yarışmamıza bugüne kadar 29 bini aşkın kadın fotoğrafçımız, toplam 110 bini aşkın eserle katıldı. Bu rakamlar, kadının sanattaki ve hayattaki yerini güçlü bir biçimde ortaya koyuyor” diyerek yarışmanın toplumsal katkısına da vurgu yaptı.

28
Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2025 sergisi 4 Temmuz’a kadar gezilebilir
Yarışmada bu yılın birincilik ödülünü, “Flamingolar” adlı fotoğrafıyla Gülin Yiğiter kazandı. İkincilik ödülüne “Türk Yıldızları Anıtkabir Saygı Uçuşu” eseriyle Gülay Kocamış, üçüncülüğe ise “Bahar” fotoğrafıyla Münevver Ulusoy layık görüldü. Bu yıl ilk kez “Çevresel Sürdürülebilirlik” kategorisinde de ödül verildi. “Makro” isimli çalışmasıyla bu ödülün sahibi olan Şerife Uçarkuş’un eseri, sürdürülebilir bir gelecek konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Mansiyon ödüllerinin sahibi olan sanatçı ve eserleri ise şöyle sıralandı: Arzu Adalı – “Balıkçı”, Lütfiye Filiz Yolaçan – “Balerinler”, Seher Bakım – “Taksim”.


38