YKS adayları kontrolsüz sınav kaygısı tuzağına düşmemeli
Sınav kaygısının kontrolsüz hale gelmesi öğrencinin potansiyelini ortaya koymasını engelleyebilir. Sınav kaygısının heyecanla karıştırılmaması gerekir.
Sınav kaygısının kontrolsüz hale gelmesi öğrencinin potansiyelini ortaya koymasını engelleyebilir. Sınav kaygısının heyecanla karıştırılmaması gerekir.
Ruhsal sağlığı doğrudan etkileyen kaygı durumu, çocukların akademik hayatını olumsuz etkiliyor. Özellikle öğrencilik döneminde en sık rastlanan sınav kaygısı, öğretmen ve aile baskısı gibi nedenlerle daha çok ortaya...
Psikiyatrist Uz. Dr. Esengül Ekici, sınav kaygısı ile baş etme yöntemlerini anlattı
Uzmanlar sınavlarda sakin kalabilmenin önemine dikkat çekerken, bir parça kaygının faydalı ama fazlasının zarar olduğunu belirtiyor. Peki fazla kaygıdan nasıl korunulabilir?
LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınav stresini azaltıp başarıyı artırmalarını sağlayacak öneriler! Hem sınava girecek öğrencilere hem de ailelerine yararlı olacak önemli öneriler ve uyarılar
Liselere Giriş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.
Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan adayların başarıya ulaşmada kaygı gerekli ama dozunun iyi ayarlanması gerekiyor.
Sınav kaygısında sınavın kendisi strese yol açmaz, sınavın kişi tarafından algılanış biçimi kaygıya neden olur.
Ebeveynler çocuklarının sınav kaygısını azaltmak için neler yapabilir? Pandemi Sürecinde Sınav Kaygısıyla Baş Etmenin İpuçları
Koronavirüs günlerinde sınav kaygısı ile nasıl başa çıkılır? Sınav kaygısıyla başa çıkabilmek için çocukları lise ve üniversiteye hazırlanan ailelere uyarılar.
Öğrencilerin sınav kaygısıyla nasıl başa çıkacağını da bilmesi gerekiyor. Bu noktada ailelere de büyük görev düşüyor.