Tekzen'de müşteri odaklı eğitim hizmeti devri

26 Mayıs 2018 Cumartesi

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli ve yaygın ev güzelleştirme merkezi Tekzen, "Eğitim Önderleri Projesi” kapsamında “müşteri odaklı hizmet eğitimini” hayata geçirdi.

Mağaza çalışanlarına yönelik eğitimler, yine kurum bünyesinden seçilen ve "Eğitim Önderleri" olarak belirlenen kişiler tarafından veriliyor.

Tekzen Akademi ve Operasyon Yönetimi tarafından kurum içinde yapılan değerlendirmeler sonucunda ‘Eğitim Önderleri’ belirlenerek kapsamlı bir eğitim sürecine girdiler.

Eğitim Önderleri iş başında

Tekzen Eğitim Önderleri almış oldukları eğimler sonucunda tamamı Tekzen dinamiklerinden oluşan özel bir eğitim programı oluşturdular. Bu program doğrultusunda eğitimleri vermek için sahaya çıktılar ve mağaza çalışanlarına yönelik gerçekleştirdikleri 105 grup eğitimde 2290 çalışana toplam 16030 adam saat eğitim verdiler.

Yeni müşteri kazanmanın maliyeti 5 kat daha yüksekTekzen Akademi Yöneticisi Volkan İnce 

Tekzen İnsan Kaynakları Müdürü Kubilay Özdemir, Müşteri Odaklı Hizmet Eğitimi ile mağazalarda müşteri odaklılık konusunda topyekûn bir bilinç oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Özdemir, mağazalardan memnun ayrılmayan her bir müşterinin en az 25 müşteriye bu memnuniyetsizliğini aktardığına dikkat çekerek, yeni müşteri kazanmanın maliyetinin mevcut müşterimizi elimizde tutmaktan en az 5 kat daha yüksek maliyetli olduğunu vurguladı. Bu nedenle sürdürülebilir bir müşteri deneyimini yaratmada ve yaşatmada Tekzen Akademi tarafından saha ile işbirliği içerisinde geliştirilen eğitim programlarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Tekzen Akademi Yöneticisi Volkan İnce ise, Eğitim Önderleri Projesiyle mağazalarda eğitimin sürekliliğini tesis etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Mevcut ve yeni göreve başlayan çalışanlarımızın Tekzen’e yakışan kaliteli hizmeti milyonlarca müşterimize sunabilmeleri için onların gelişimini sürekli kılmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de bilgi, beceri ve deneyimine inandığımız kendi İnsan Kıymetlerimizi değerlendirmekten gurur duyuyoruz.

Önümüzdeki dönemde eğitim önderlerimizin sayısını arttırmayı arzu ediyoruz. Mağazalarımızdan eğitim önderi olmak için gelen talep, bizi hem mutlu ediyor, hem de öğrenen organizasyon olma yolunda ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Uzun vadeli stratejik bakış açımızın ve iyi kurumsal yönetime verdiğimiz önemin şirketimizin yüksek performansına yansıdığını memnuniyetle görüyoruz. İş sonuçlarımızın başarısında, müşteri odaklı yaklaşımımızın etkisi çok büyük” diye konuştu.