Altın Pusula’dan Geleceğin Kadın Liderlerine özel ödül

21 Mayıs 2018 Pazartesi

İstanbul İletişim sektöründe 46. yılını kutlayan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD); “Paylaşmanın ve Yarışmanın Zamanı Geldi” temasıyla bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’ni sahipleriyle buluşturdu.

Geçen yıl itibariyle TÜHİD ve KAGİDER-Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliğiyle verilmesine başlanan ‘TÜHİD-KAGİDER 1e1 Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ Ödülü’nün bu sene sahibi Sanofi Türkiye’nin yürüttüğü “Geleceğin Kadın Liderleri” projesi oldu.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 2010 yılında Dünya Bankası desteğiyle hayata geçirdiği ve Sanofi Türkiye’nin de aralıksız destek verdiği ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesi; Genç kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği uzun soluklu bir proje olarak dikkat çekiyor. Bugüne dek yaklaşık 600 mezunun verildiği proje kapsamında üniversiteden yeni mezun veya son sınıf öğrencisi, başarı potansiyeli yüksek ve eşit fırsata sahip olmayan genç kadınlar seçilerek katılımcılara eğitim ve mentorluk desteği veriliyor.

Proje, genç kadınların toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek amacıyla; onların iş arama süreçlerini kolaylaştırmayı, iletişim ağlarını genişletmeyi, iş gücüne katılımlarını sağlamayı ve sosyal duyarlılıklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Projede, 3 gün süren eğitim programı çerçevesinde iş hayatına yönelik temel bilgi ve beceriler, kariyer geliştirme ve yönetmeye yönelik bakış açısı ve işe giriş becerileri başlıkları altında eğitim veriliyor. Ayrıca katılımcıların hem girişimci hem de profesyonel hayattan rol modeller ile buluşmaları sağlanıyor, endüstri, şirket ve girişimcilik tanıtımları yapılıyor.

Eğitimler sonrasında ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ projesinden mezun olan genç kadınlar hem işe girişlerinde hem de kariyerlerinin ilk yıllarında eğitimcilerden, mentorlerden ve daha önce programdan mezun olmuş diğer katılımcılardan destek alıyor. İş hayatında giderek sayısı artan Geleceğin Kadın Liderleri programı mezunları, çeşitli iletişim kanalları, sosyal medya grupları, dönemsel ve bölgesel buluşmalar aracılığıyla birbirlerine destek veriyorlar. ‘Geleceğin Kadın Liderleri’, önümüzdeki dönemde de yeni katılımcılarla büyümeye ve daha çok kadının hayatına dokunmaya devam edecek.