Sivas'ın tarihi konakları kültüre hizmete hazırlanıyor

26 Nisan 2021 Pazartesi

Kamulaştırılarak, restorasyon çalışmaları başlatılan Sivas'ın tarihi misyonları ile kültür hayatına kazandırılması gereken metruk konaklarında çalışmalar sürüyor. 

Sivas Valisi Salih Ayhan, Bezirci Mahallesi'ndeki Gani Özdoğan Konağı ile Yiğitler Mahallesi'ndeki Döndü Demir Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Bir süre önce kamulaştırılarak kentin kültür hayatına kazandırılması yönünde çalışma başlatılan konaklar hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Aygın'dan bilgi alan Ayhan, "Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından mart ayında konaklarımızın restorasyon ihalesini gerçekleştirdik. Birkaç ay içerisinde onarım işleri tamamlanacak. İnşallah bu konaklar ziyaret edilecek, görülecek, gezilecek ve geçmişin güzel izlerini geleceğe taşıyacak turistik mekanlar olacak." dedi. 

Ayhan, restorasyon sürecinin ardından her konağa ayrı bir misyon yükleneceğini aktararak, "Özellikle kültürel mirasımızın muhafaza edilmesi, gelecek nesillere aktarılması konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Konaklarımız, Sivas'ın turizmine, eğitimine ve kadın istihdamına katkı sağlayacak şekilde düzenlenecek. Gerek il merkezinde gerekse ilçelerde olsun sivil mimarilerimizi gün yüzüne çıkartıyor, ihya ve inşa ediyoruz." açıklamasında bulundu. 

Göksel Cüneyt İğde - AA