2 Temmuz Yengeç Burcunda Güneş Tutulmasının burçlara etkileri

01 Temmuz 2019 Pazartesi

Bir güneş tutulması Ay’ın Dünya ile Güneş arasına geçtiği normal bir Yeni Ay gibidir. Ancak, Güneş tutulması daha güçlüdür çünkü Ay Güneş’i karartır. Yeni ay bir döngünün sonunu ve yeni bir döngünün başlangıcını temsil eder. Yeni ay etkisi dört hafta sürer ancak güneş tutulması yaklaşık altı ay sürer.

Astrolojinin en güçlü ve en önemli yönü Güneş  yöneticisi Ay’dır. Bu tüm olasılıkların dahil olduğu anlamına gelir ve kendinizi gelecek yeni planlarının içerisinde bulabilirsiniz. İlerlemenin yeni ve yaratıcı yollarını ararken eski alışkanlıklarınızı ve davranışlarınızı da sorgulama gerekliliği ortaya çıkar.

Bu dönem yeni başlangıçlar yapmak için de  iyi bir zamanlamadır, bu nedenle yeni hedeflerinizi bir kağıda yazın. Güneş tutulması Temmuz 2019  Ay tutulmasında bulunan temâlarada değinecektir. Birlikte 29 Aralık 2019’da güneş tutulmasına kadar süreç  oluşturacaklar.

2 Temmuz 2019  tarihinde Türkiye saati ile 22.16’da Yengeç burcunun 10 derecesinde  haritanın 5. Evinde gerçekleşecek bu güneş tutulmasına  Sabit Yıldızlardan Alhena eşlik etmektedir. Bu parlak beyaz yıldız İkizler takım yıldızının güney sol ayağında yer almaktadır. Bu yüzden Güneş Tutulması Yengeç  burcunda olmasına rağmen, İkiler takım yıldızından da astrolojik etki almaktadır. Sabit yıldız Alhena sanata önem verir ancak hastalıklara ve özellikle ayakları etkileyecek kazalara karşıda dikkatli olmamız gerekebilir.  Ayrıca keskin bir duyarlılığada sebep olabilir.  Sanatsal beceriler ise yazılı ve sözlü olarak ifade edilebilir. Bu sebeple anlaşmazlıklarlarda Merkür –Venüs karakterinde bulunan bir yıldız olduğu için barışçıl bir müzakere dili kullanılabilir.  Güneş ve Ay Konjonktürü Alhena sağlık, onur, zenginlik, lüks için faydalar sağlayabilir.  Bu süreçte didişmemekte fayda vardır zira kaybetme riski vardır.

Kuzey Ay düğümünün bu tutulmadaki konumu bizleri ileriye taşımayı hedefleyen bir tutulma olduğu anlamına geliyor.  

Tutulmanın haritanızda düştüğü evin ifade ettiği konularda başkalarının ihtiyaçlarına daha duyarlı davranmanız gerektiğini gösterir.

Tutulma  sırasında ve sonrasında daha sezgisel ve duygusal olarak daha zeki olabilirsiniz.
Aile ve ya çocuklarla ilgili sorumlulukların artabileceğini gösterebilir ancak bu bizim dönüşümümüz için gereklidir.

Yine Yengeç burcundaki bu tutulmanın  geçmişle güçlü bir bağı olduğunu lütfen unutmayalım. Ay tarafından yönetilen Yengeç burcu, geçmişimize yapışmış bir şeydir. Bu tutulmada hem bilincimiz. (Güneş) hem de arzumuz (Ay)  su elementinde konuşlandırılmıştır.   Bu geçmiş hatıralarımızın hafızamızda ani ve beklenmedik şekilde ortaya çıkacağını gösterebilir.

Bu tutulmay ayrıca karmayı bağlayan bir etkisi de eklips üzerinden Gad üzerindeki etkisidir.  Geçmiş ve ya geçmiş alışkanlıklarımıza doğru sürüklemeye çalışıyor veKad üzerine ilerlememizi  engelliyor.

Neler yapabiliriz?

Disiplin, bütünlük ve amaçlarımıza hizmet eden alışkanlıklarımızda ustalaşmalıyız.
Karmik temizlik uygulamalıyız. ( Tavsiyem Rutil Kuvars taşıdır.) Geçmişten gelen korku, kaygı ve maddi durumunuzla ilgili karamsarlıklarınızı bırakın.

Kendinizi ve duygularınızı sınamayı, üstlerinizi memnun etmeye çalışmayı, kariyer de başarı aramayı, katı veya yolunda gitmediği anlaşılmış ilişkilere ayak uydurmaya çalışmayı bırakın.
Sizi önemseyenlere özen gösterin ve yalnızca maddi değil duygusal olarak da güvenliğinizi sağlayan ilişkilere açık olun.

Tutulmadan 7 gün sonra Merkür retroya geçecek. Tutulma haritasında Merkür Aslan burcunda yöneticisi ise Mars  21 Ocak 2019 ay tutulmasını tetikleyecek dolayısı ile Aslan, Akrep, Boğa ve Kova burçlarında 0-3 derecesinde kişisel gezegenleri veya açıları olanlar için çözülmesi gereken karmik bağlar olduğu görünüyor.  Süreçte geçmişinizden tanıdıklarınız, eski aşklarınız  ortaya çıkabilir aynı sorunlar tekrar yaşanabilir.  

“ HATIRLA, YENİDEN DÜŞÜN VE GEÇMİŞİ BIRAK.

KARMİK YÜKLERİNİZİ SERBEST BIRAKIN.

AFFET  VE UNUT.”

Temmuz ayında yaşanacak mars Uranüs karesi sinirlilik, huzursuzluk ve sivri dillliğe sebep olabilir. Gerginliği artırarark, öfkeyi körükler, tartışmalara ve çatışmalara yol açar.  Tartışmalardan uzak durun. Güdülerinizi törpülemeye çalışın. Bu tutulma ile birlikte oluşan  gerilim ve karmik temizlenme talebine yapacağınız yaklaşım “ Bırak, Bırak, Bırak” mottosudur.

YÜKSELEN KOÇLAR: Ev, aile, yerleşim, köklerimiz, eşinizin kariyeri ile ilgili konularda etki alacaklar.

YÜKSELEN BOĞALAR: Kardeşler, yakın çevreniz, yazışmalarınız, eğitim ve anlaşmalarınızla ilgili konularda etki alacaksınız.

YÜKSELEN İKİZLER: Maddi kaynaklarınız, kazancınız ve varsa çocuğunuzun iş statüsü ile ilgili konularda etki alacaksınız.

YÜKSELEN YENGEÇLER: Kişisel şartlarınız, içinde bulunduğunuz koşullar, genel sağlığınız, girişimleriniz ve varsa çocuğunuzun yüksek öğrenimi ile ilgili gelişmeler.

YÜKSELEN ASLANLAR: Zorluklarınız, okul ya da benzeri yerlerle olan şartlarınız ve kötü alışkanlıklarınızla ilgili konuların birisi ile ilgiliyseniz Yengeç burcunda olacak olan güneş tutulması ile ilgili yeni başlangıçlar yapıyorsunuz.

YÜKSELEN BAŞAKLAR: İleriye yönelik planlarınız, arkadaşlıklarınız ve sosyal çevreniz ile ilgili konular.

YÜKSELEN TERAZİLER: İş kariyer, statünüz, hedefleriniz varsa annenizin içinde bulunduğu şartlar.

YÜKSELEN AKREPLER: Akademik alan, büyük şirketler, yurt dışı bağlantılı işler, hukuk, seyahatler ve uzak akrabalar; bu konularla ilgili etki alacaksınız.

YÜKSELEN YAYLAR: Ortak gelir, eşinizin parası, miraslar, sigorta, burs, nafaka ve kredi borç gibi parasal hususlar gündeminizde olacaktır.

YÜKSELEN OĞLAKLAR: Eşinizin şartları, ortağınız, evliliğiniz, anlaşmalarınız, danışmanlık almış olduğunuz kişiler ve varsa davalarınız; bu konular gündeminizde olacaktır.

YÜKSELEN KOVALAR: Günlük iş temponuz, iş koşullarınız sağlık ve beslenme düzeninizle ilgili konular.

YÜKSELEN BALIKLAR: Çocuklarınızın şartları, yetenekleriniz, eğlence ve şanslarınızla ilgili konuları gündeminizde olacaktır.

Havvanur İncekara - Mistikalem.com

Şifalı Taşlar Uzmanı
Karma&Spritüel Astrolog

İncekarahavvanur@gmail.com
twitter : @havvanurincekar
instagram: @havvanurincekara_sifali_taslar

Haftalık burç yorumları: 1-7 Temmuz 2019Astrolog Nigar Bostan'dan Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık Burcunun haftalık yorumları….

 

facebook: havvanurincekara.sifalitaslar

 

Astrolog Filiz Özkol'un 1-7 Temmuz haftası burç yorumlarıÜnlü astrolog Filiz Özkol, kehribar güneş tutulmasının yaşanacağı 1-7 Temmuz haftasına tüm burçları astrolojik olarak nelerin beklediğini yorumladı: