Yeniçağ

Yoga yapanların bilmesi gereken üç önemli nefes alma ilkesi

Doğru nefes almayı öğrenmek, meditasyon amaçlı yoga seanslarının temelini oluşturur. Yoga yaparken takip etmeniz gereken üç önemli nefes alma prensibi var

Yoga yapanların bilmesi gereken üç önemli nefes alma ilkesi

Yogada nefesinizi hareketlerinizle senkronize etmeniz ve zihniniz ile bedeniniz arasında daha güçlü bir bağlantı geliştirmeniz ise oldukça önemli.

  • Burnunuzdan nefes alın ve verin:  Bu temiz havanın ciğerlerinize ulaşmasını sağlıyor, nefesinizi kontrol etmenize ve yavaşlatmanıza yardımcı oluyor. Burnunuz tıkalıysa veya soğuk algınlığınız varsa, elbette ağzınızdan nefes almanızda bir sakınca yok.
  • Nefesinize odaklanın:  Bir duruş zor veya gergin hissettiriyorsa, dikkatinizi nefesinize çevirin, ritmine odaklanın ve diyaframınıza derin nefes alırken nefes alıp vermenizi eşitlemeye çalışın. Her ikisi de yaklaşık olarak aynı uzunlukta olmalı…
  • Nefesinizi hareketle koordine edin:  Genel bir kural olarak vücudunuzu yoga duruşunuzda açarken, uzatırken veya esnetirken nefes alın. Duruşta derinleşirken, gevşetirken veya katlarken nefes verin. Bunu doğru yapmak için fazla düşünmeden panik yapmadan uygulayın. Uygulamanız sırasında nefesinize odaklanın.

Yorumlar