Yeniçağ

Kenya’da bir tarikatın 73 müridi ölüm orucu tutarken öldü

Kenya’da cennete gitme umuduyla açlık orucu tutan tarikat müritlerinden 73 kişinin öldüğü tespit edildi, 15 kişi polisin baskını ile orucu bırakmaya zorlandı, kilisenin papazı direniyor.

Kenya’da bir tarikatın 73 müridi ölüm orucu tutarken öldü

Kenya’da açlık orucu tutarak ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaat edilen bir Hristiyan tarikatının müridi olduğu düşünülen 73 kişinin cesedi bulundu.

Kenya'nın sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola ormanında cuma gününden bu yana kazı çalışmalarını sürdürüyor. 

Euronews'te yer alan habere göre polis sözcüsü Charles Kamau, yetkililerin kazı çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şu ana kadar  ulaşılan ceset sayısının 73'e yükseldiğini açıkladı.

Polis, bir vatandaşın, “şüpheli faaliyetler" yürütüldüğü ihbarı üzerine, Kilifi ilçesindeki Good News International Kilisesi'ne baskın düzenlemiş ve bu operasyonda “cennete gitmek” adına “ölüm orucu” tutan 15 kişiyi oruçtan vazgeçirmeye çalıştı.

Bu kişilerden açlık yüzünden adeta bir deri bir kemik kalan 4’ü hastanedeki tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Polis, bu kilisenin papazı Paul Mackenzie’yi gözaltına almıştı. Reuters’in yerel medyadan aktardığına göre Paul Mackenzie gözaltında yemek yemeyi ve su içmeyi reddediyor.

Bu arada İçişleri Bakanı Kithure Kindiki arama çalışmalarının yürütüldüğü ormandaki 800 dönümlük arazinin kordon altına alınarak, “cinayet mahalli” olarak ilan edildiğini bildirdi.

Kindiki, masum insanları ölüme götürenlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve dini yerlerin güvenliği konusunda daha sıkı düzenlemelerin yapılmasıyla ancak kamu vicdanının rahatlama imkanı bulacağı görüşünü dile getirdi.

Polis raporlarına göre Kenya’da son yıllarda şiddet ve suç teşkil eden faaliyetler yürüten tarikatların sayısında ciddi artış gözleniyor.

Yorumlar