Yeniçağ

Edirne'de Derin Tefekkür Kampı düzenlenecek

Kampta Budist meditasyonlar ve Zen pratikleri, inziva pratikleri, Tai Çi, Çi Kung, doğa yürüyüşü, Hermetik tefekkür, duyu keskinleştirme, imajinasyon pratikleri yer alacak.

Edirnede Derin Tefekkür Kampı düzenlenecek

Bilge Tedüçi'den yapılan açıklamaya göre;  Edirne Keşan’da 12 ile 17 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek “Derin Tefekkür Kampı”, Batı Simyası’nda ‘Kararma’ olarak geçen ilkel bilincin tümüyle kaybedilmesi ve ağarma olarak geçen ‘yansıma hali’nin uyandırılması aşamalarını içeriyor. 

5 Gece 6 Gün sürecek 15 kişili ile sınırlı kampın eğitmenlerinin Bilge Tedüçi ve Ece Dündaralp olduğu belirtilerek, kampa katılmak için 0 532 487 37 99 numaralı telefonla  iletişime geçebileceği belirtildi.

Bilge Tedüçi'den kampla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilge Tedüçi tarafından düzenlenen inziva kampı ile ilgili kabaca, yanılgı oluşturan algının tamamen kapanması ve kişinin yalnız evreni ve çevresini yansıtır hale gelmesi diyebiliriz. 5 gece 6 gün sürecek kampta, ilk gün doğumundan son gün doğumuna kadar konuşmak yasaktır. Bu inziva kampını; Türkiye’de antik pratiklere eşdeğer olmasa da yakın ciddiyette bir inzivaya talep olması ancak böyle bir inzivanın bulunmaması ve aynı zamanda 9 aylık çalışmamıza herkesin katılamaması nedeniyle açıyoruz.

Budist meditasyonlar ve Zen pratikleri, inziva pratikleri, Tai Çi, Çi Kung, doğa yürüyüşü, Hermetik tefekkür, duyu keskinleştirme, imajinasyon pratiklerinin çalışılacağı “Derin Tefekkür Kampı”nda şamanik anlayışı temel alan birkaç deneyim, algıda açılmayı tetiklemek adına uygulanacaktır.

Kamp programı ile öngörülen kazanımlar şöyle olacaktır:

-          Günlük hayatta yanılgılarımızın artmasına neden olan sosyalleşme, ölüm, din, cinsellik, başarı gibi kavramların netleştirilmesi: “Nasıl yanılgı üretmeden bunları idare edebiliriz, tefekkür halini normal hayatta da sürdürebiliriz?” öğrenimi.

-          Benlik, iç ego ve dış egonun yenilmesi: Böylece kişisel hırs, arzu, amaç ve travmalarla hareket yerine diğer insanlar ve evrenle doğal olarak dengeye girmeye başlayan bir algı ve yaşantının tetiklenmesi.

-          Duyuların keskinleştirilmesi ve ayrılması: Beynin farklı kısımlarının uyarılıp farklı kısımlarının susturulmasıyla elde edilen; daha keskin bir hafıza, anın farkındalığı, aklın ve zihnin yanılgılarının büyük oranda yenilmesi, keskin bir canlandırma ve tahminleme yeteneği.

-          Kalp gözünün uyandırılması: Keskin bir tahminleme, öngörme, hissetme, canlandırma ve deneyim oluşturma yeteneği. (Astral seyahat olarak çok da doğru ifade edilmeyen birtakım şeyler bu konunun içine girmektedir.)

-          Karma çalışması: Karma kabaca nedensellikler zinciri anlamına gelir. Karmanın anlaşılması, evrenin anlaşılması ile çok yakından alakalıdır. Evrenin tarafsızca gözlemlenmesi, zihnin evrene uygun hale getirilmesi ve kozmik hareketlerle paralelleştirilmesi.

-          Fiziksel canlılık kazanılması: Bağışıklık sisteminde güçlenme, dengenin yerine oturtulması ve genel canlanma.

 

 

Kamp Yeri:   Badem Han - Çeltik Köyü / Keşan Edirne

Kamp Tarihi: 12-17 Mart (5 gece 6 gün)

Katılımcı Sayısı: 15 kişi

 

Yorumlar