Yaşam

Zülfü Livaneli'nin yazar kardeşi Seyhan Livaneli vefat etti

Yazar ve Araştırmacı Seyhan Livaneli 68 yaşında İzmir'de hayatını kaybetti.

Zülfü Livanelinin yazar kardeşi Seyhan Livaneli vefat etti

10 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Halk Kültürü Bilgi ve Belge Sistemi (HAGEM) Genel Müdürlüğü yapan Seyhan Livaneli; Bir İhtimal Daha Yok, Kader Senfonisi, Anadolu ve Efsaneleri, Cam Kase Mucizeleri ve Çanlar Hemingway İçin Çalıyor kitaplarının da yazarıydı.

Livaneli ailesi, Seyhan Livaneli'nin ölümünü şu taziye mesajı ile duyurdu: "Ardında kocaman bir boşluk bıraktın, seni çok özleyeceğiz Seyhoş. Evlatları Mina, Senem, Samil, kardeşleri Zülfü, Asım, Ferhat, yengesi Ülker, yeğenleri Aylin, Ceren, Defne, Murat Livaneli. Merhum Mustafa Sabri bey ve Şükriye hanımın kızı Seyhan Livaneli’nin cenazesi 6 Mart 2019 tarihinde Alsancak Hocazade Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Urla Güvendik Mezarlığına defnedilecektir.

Bilgi Yayınevi ise ölüm haberini; "Değerli yazarımız Seyhan Livaneli'yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor, Livaneli ailesinin ve yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun." açıklaması ile duyurdu.

Seyhan Livaneli kimdir?

Seyhan Livaneli, 22 Ocak 1951 yılında Silifke’de doğdu. Ankara’da Bahçelievler İlkokulu, Deneme Lisesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde okudu. Yirmi yılı aşkın süre sınıf öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği yaptı. Öğretmen olarak çalıştığı yıllarda Tepegöz isimli öyküsünün İlksan birincilik ödülü almasıyla profesyonel yazı hayatı başladı. 1994 yılında geçtiği Kültür Bakanlığında Halk Kültürleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. Halk Bilimi alanında ulusal ve uluslararası çalışmalar yaptı. Değişik gazete ve dergilerde kültür yazıları yayınlandı. 2003 yılında yaş sınırını beklemeden emekli oldu. Seyhan Livaneli 5 Mart 2019 tarihinde İzmir'de vefat etti.

Yorumlar