Yaşam

Şifalı Taşlar Uzmanının Delikli Taş'la imtihanı

Şifalı Taşlar Uzmanı, Karma Spritüel Astrolog ünlü yazar Havvanur İncekara, yolu Hacı Bektaş'a düşünce Delikli Taş'tan geçiş sınavını vermeyi denedi. Peki kolayca geçebildi mi?

Şifalı Taşlar Uzmanının Delikli Taşla imtihanı

Horasan Erenlerinden Hacı Bektaş Veli'nin Kırşehir'deki Türbesini ziyaret edenlerin en çok merak ettikleri konu, Çilehane olarak kullandığı mağara içerisindeki Delik Taş'tan rahatça geçip geçemeyecekleridir.

Delikli Taş, Hacı Bektaş Veli'nin zaman zaman halvete kaldığına inaılan çilehane içerisindeki yüksek bir yerde ve bir insanın zorlukla geçebileceği, dışarı açılan bir delik.

Alevi ve Bektaşilerin inançlarına göre; günahı olan insan, zayıf dahi olsa bu delikten geçemiyor. Delik onu sıkıyor ve ancak bir adak adayınca serbest kalabiliyor.

Günahı olmayanlar ise delikten rahatlıkla geçebiliyor. 

Ünlü Yazar, astrolog ve şifalı Taşlar Uzmanı Havvanur İncekara da HacıBektaş Dergahı'nı öğrencileri ile birlikte ziyaret ettiğinde, Delikli Taş sınavından geçmeyi denedi. 

Havvanur İncekara, zayıf olmasına rağmen Delikli Taş'tan pek kolay geçemediğini ve kendisinden daha iri kıyım insanların kolayca geçtiğine şahit olduğunu belirtiyor.

Ancak kendisi bir parça zorlansa da Delikli Taş onun adağa gerek olmadan geçmesine izin veriyor. Yazarımız bu konuda "Delikli taşta yeniden doğma cesareti göstererek geçtim. Ve bence asıl idrak buradaydı. Doğma cesareti gösterdiğimiz bu hayatı yaşama cesareti de göstermeliyiz." diyor. 

Mistikalem Yazarımız Havvanur İncekara'nın Hacı Bektaş Veli Dergahı izlenimlerini bu linkten okuyabilirsiniz:

Yorumlar