Yaşam

Oyuncu İlker Aksum trafik kazası geçirdi

İlker Aksum’un kullandığı otomobil Adana’da refüjdeki ağaca çarpıp takla attı. Çevredeki esnaf tarafından araçtan çıkarılan Aksum, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edildi.

Oyuncu İlker Aksum trafik kazası geçirdi

Oyuncu İlker Aksum, bugün saat 15.00 sıralarında Adana Havalimanı'na gitmek için otomobiliyle yola çıktı.  Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi Mithat Ünsal Bulvarı’na geldiğinde Aksum, otomobilin kontrolünü yitirdi. 

Otomobil, refüjdeki ağaca çarpıp takla attı. Araçta sıkışan Aksam, bölge esnafı tarafından bıçakla emniyet kemeri kesilerek çıkarıldı. İlker Aksum, olay yerine çağrılan ambulansla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Aksum, kontrollerinin ardından taburcu edildi.

İlker Aksum kimdir?

İlker Aksum, 23 Mayıs 1971'de  Nurtem Aksum ve Subay pilot Bülent Aksum'un oğlu olarak Isparta'da doğdu.  Sanatçının İlkay ve Alpay adlarında ikiz kardeşleri vardır. 

Öğrenim hayatına Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlamış ve Liseyi Mehmetçik Lisesi'nde okumuştur. 1989 senesinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'na girdi ve bu bölümü dört yılda bitirerek 1993 senesinde bu okuldan mezun oldu.

1994 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. İlk profesyonel rolü Hamlet oyununda Ophelia karakteri oldu.. Vatani görevini Kars Sarıkamış'ta yapan oyuncu, döndüğünde Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'ndagörev aldı.

 Devin Özgün Çınar'ın yapmış olduğu teklifle "Sır Dosyası" dizisinde bir bölüm görev aldı ve Taylan Biradeler ile tanıştı.. Kısa süre sonra başrolünü bir maymunun oynadığı "Çarli" dizisinde Afakan dayı rolü ile geniş kitlelerce tanınma şansı buldu.

İlker Aksum, 2006 yılında Taylan Biradelerin yönetmiş olduğu Küçük Kıyamet filmiyle, 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.  Televizyonda "Birimiz ikimiz için" adlı yarışma programında sunuculuk yaptı.

Sayısız televizyon dizisi ve tiyatro oyununda görev alan Aksum, "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" adlı sinema filminde ilk defa başrol olarak sinema severlerin karşısına çıktı.

Yorumlar