Yaşam

Milli Park memuru kaçak avcılarca öldürüldü

43 yaşındaki 4 çocuk babası Mehmet Ali Koşar dün Hatay'ın Defne ilçesinde, kaçak avcılar tarafından öldürüldü.

Milli Park memuru kaçak avcılarca öldürüldü

Sabah 09.30 sıralarında Ballıöz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kaçak avcılarla mücadelede görev alan Mehmet Ali Koşar ve mesai arkadaşı Mehmet Atıcı'ya, kimliği belirsiz kaçak avcılar tarafından ateş açıldı.

Koşar göğsünden vurulurken, Mehmet Atıcı sol bacağından yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Koşar'ı hayatını kaybettiğini belirledi.

Jandarma, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar'da (DKMP) görevli Av Koruma Memuru Mehmet Ali Koşar'ın kaçak avcılar tarafından vurularak hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Vakıf, yazılı yayımladığı açıklamada şöyle dedi:

"Hatay'ın Defne ilçesinde devriyeye çıkan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde görevli av koruma memuru Mehmet Ali Koşar'ın kimliği belirsiz kaçak avcılar tarafından vurularak hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktan derin üzüntü duyuyoruz.

"Mehmet Ali Koşar'ın ailesi, sevenleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün acısını paylaşıyor; elim olayda yaralanan av koruma memuru Mehmet Atıcı'ya acil şifalar diliyoruz.

"Doğamızı canları pahasına koruyan kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyoruz."

Yorumlar