Yaşam

İğneada Longoz Ormanları'nda kano keyfi

Kırklareli'deki Türkiye'nin kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanlarını ziyaret eden turistler, kano kullanmanın heyecanını yaşıyor.

İğneada Longoz Ormanlarında kano keyfi

İğneada Longoz Ormanları, temiz havası ve doğal ortamıyla insana huzur ve dinginlik veren bir yapıya sahip.

İçerisinde 544 çeşit bitki, 46 tür canlı, 25 cins sürüngen, 50 tür memeli, 30 çeşit tatlı su ve 20 tür deniz balığı, 219 kuş türü barındırıyor.

Longozun zengin florasına tanıklık etmek isteyenler Mert Gölü içerisinde kano ile geziniyor.

İçerisinde 4 göl yer alıyor

Kano ile 1,5 kilometrelik alanda kürek çekerek, longozun derinliklerine ulaşanlar, ağaçların göle yansımasını, birçok bitki türünün güzelliğini görebiliyor.

Özelikle sakin ve sessiz bir ortamda tatillerini geçirmek isteyenlere ev sahipliği longozlar, insanın zihnini dinlendiriyor.

Doğa harikalarını içinde barındıran ormanda yer yer iklim koşullarına direnen ağaçların yeşilliği, gün kırmızısı, gök mavisi ve beyaz bulutların birleştiği noktada gökkuşağı renklerini seyrine doyulmayan manzaralar oluşturuyor.

2 bin 500 dönüm büyüklüğünde içerisinde 4 gölün yer aldığı, yürüyüş parkurları, hayvan popülasyonu ve doğal güzellikleriyle ilgi çeken longoz, ilkbahar ve yaz mevsiminde yeşil doğasıyla öne çıkıyor.

"Dünyada görülmesi gereken ender yerlerden biri"

Vali Osman Bilgin, longozların eşsiz güzelliklere sahip olduğunu söyledi. Son yıllarda longoz ormanlarına gelen ziyaretçi sayısında önemli artış yaşandığını belirten Bilgin, kano turizminin de geliştiğine dikkat çekti.

Mert Gölü'nde birçok yerli ve yabancı turistin kano heyecanı yaşadığını, zaman zaman da kano yarışmalarının düzenlendiğini anlatan Bilgin, "Longoz ormanları dünyada görülmesi gereken ender yerlerden biri. Biz bu güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz. Kano ile longozları gezmek gerçekten insana ayrı bir keyif veriyor" dedi.

Vali Bilgin, kendisinin de zaman zaman longozlar da gezinerek stres attığını vurguladı.

Kaynak: AA 

Yorumlar