Yaşam

Hande Yener: Hastalıktan sonra maneviyatım yükseldi

Kanser olduğunu çevresinden gizleyen ünlü sanatçı Hande Yener; “Anneme tatile gidiyorum dedim ve ameliyat oldum. Bir sene boyunca meme kanseri sürecimi kimseye söylemedim" dedi

Hande Yener: Hastalıktan sonra maneviyatım yükseldi

Bu sene Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ve Victoria’s Secret Türkiye'nin işbirliğinde hayata geçirilen Meme Kanseri Farkındalık Projesi;  kadınları meme sağlığı konusunda bilgilendirmek, ilham vermek, farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçlıyor.

 Meme kanserini atlatan ünlü sanatçı Hande Yener ve tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Cihan Uras porje çerçevesinde Ebru Akel moderatörlüğündeki söyleşiye katıldı.

Söyleşide Prof. Dr. Cihan Uras, meme sağlığında dikkat edilecek noktalara, kendi kendine muayene yöntemine, erken teşhisin önemine, psikolojinin önemine ve hayatımızda nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi.  

Hande Yener: İyi tedavi kadar iyi psikoloji ve anlamlı bir destek önemli 

Hastalığı süresince Prof. Dr. Cihan Uras ile ileryen ünlü sanatçı Hande Yener ise; “Hastalık ile ilk yüzleştiğimde kendimi çok kötü hissettim. Kendimi kontrol ederken şüphelendim ve fark ettiğimde koşarak hastaneye gittim. Akşam saati laboratuvarda bir doktorun odasına girdiğimde ‘felaket’ dediğini duydum ve yıkıldım. Gözyaşlarıyla Prof. Dr. Cihan Uras hocamızın yanına koştum. Çok şanslıydım kendisi akşam saati olmasına rağmen oradaydı ve dosyalarımı inceleyip beni son derece sakinleştirdi. Patoloji işlemi ve ertesi gün hemen ameliyata aldı. 5 gün hastanede yattım ve artık gidebilirsin dediler. Yaşamına pozitif şekilde devam et dediler ve o gün Altın Kelebek Ödülü’nü aldığımı öğrendim. Ameliyatlı şekilde direnlerimi saklayıp gidip performans sergiledim. Yeniden doğuşumu ödülle taçlandırmıştım. Omuzlarımdaki direnler ve vücudumdaki kablolar görünmesin diye vatkalı bir ceketle sahneye çıktım ve kimse anlamadı. Bu hastalık ile başetmek oldukça zor ancak iyi bir doktor ve çevrenizdeki insanlar sizleri bambaşka bir noktaya taşıyor. Bu nedenle iyi bir tedavi kadar iyi bir  psikoloji ve anlamlı bir destek en önemli unsurlardan biri. Maneviyatı yüksek biriyim. Bu hastalık ile birlikte niçin yaşıyorum diye sorguladım ve görevimin bu konuda kadınları biliçlendirmek olduğunu fark ettim. Bir kadının bile hayatına dokunsam ne mutlu bana” dedi. 

Yorumlar