Yaşam

Google'ın 'Dünyanın En Saçma Binası' Olarak Gösterdiği Bina Yıkılacak

Google Arama sonuçlarında dünyanın en saçma binası olarak gösterilen Kahramanmaraş İl Özel İdare binasının yıkılacağı açıklandı. Yıkılan binanın yerine kent meydanı inşa edilecek.

Googleın Dünyanın En Saçma Binası Olarak Gösterdiği Bina Yıkılacak

Dünyanın en popüler arama motoru olan Google’da ‘dünyanın en saçma binası’ şeklinde bir arama yaptığınızda 250 bin sonuç arasında ilk sırada Kahramanmaraş İl Özel İdare binası çıkıyor. Üstelik aramayı İngilizce (the most absurd build in the world) yaptığınızda karşınıza 251 milyon farklı sonuç çıkıyor ancak ilk sıradaki bina yine aynı oluyor.

Söz konusu il özel idare ve valilik binaları ile ilgili yeni bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Belediyesi meclislerinde yaptığı açıklamalar ile ‘dünyanın en saçma binası’ ve valilik binasının yıkılacağını, yerine bir kent meydanı inşa edileceğini duyurdu. 

Google'a göre dünyanın en saçma binası olan Kahramanmaraş İl Özel İdare binası

Söz konusu proje ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da bilgi verdiğini ifade eden Güngör, “Şehrimizin geleceği, vatandaşlarımızın refahı için tüm ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Ortaya koymayı planladığımız projelerimizi siz değerli meclis üyelerimizle şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızla istişare ediyoruz. Bu kapsamda ortaya çıkan projelerimiz var. Bu projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş halkı ise söz konusu binanın yıkım kararı ile ilgili ikiye bölünmüş durumda. Bir kesim binanın yıkılması gerektiğini ve şehrin silüetini bozduğunu ifade ederken, bir diğer kesim ise binanın özgün mimarisi nedeniyle turizm amaçlı hizmet edebileceğini ve adres tarif etme konusunda vatandaşlara yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Yorumlar