Yaşam

Eğer bu mesajı bir kazazede gönderseydi 37 yıl yardım bekleyecekti!

Japonya’dan şişeye konularak gönderilen mesaj 37 yıl sonra Hawaii’de bulundu

Eğer bu mesajı bir kazazede gönderseydi 37 yıl yardım bekleyecekti!

Film ve romanlarda kazazedelerin bi umut ışığı yakmak için şişeye mesaj koyarak yardım isteme yöntemi ilginç bir teste konu oldu.

İçinde 1984 yılına tarihlenen bir mektup olan cam şişe Hawaii’de 9 yaşında bir çocuk tarafından bulundu.

Mesajın 37 yıl önce Japonya’da lise öğrencileri tarafından deney amacıyla okyanusa bırakılan 51 şişeden biri olduğu anlaşıldı.

Hawaii’de Hilo şehri yakınlarında ailesiyle sahile gelen 9 yaşındaki Abbie Graham, bir şişe içinde 1984 yılında ait bir mektup buldu.

‘’Okyanus akıntısı araştırması‘’ başlığını taşıyan şişenin içindeki mektubun, Japonya’nın batısındaki Miyakejima Adası yakınlarındaki Kuroşivo akıntısını araştıran bir öğrenci projesi kapsamında bırakıldığı anlaşıldı.

Mektubun Temmuz 1984’te yazıldığı belirtilirken kim tarafından bulunursa projeyi yapan okula yani Choshi High School’a geri getirmesi istendiği  de metinde yer aldı.

Okul tarafından yaklaşık 7 bin kilometre uzaktan Hawaii’ye ulaşan bu şişe dışında aynı yıl 450 şişenin, bir sonraki yıl da 300 şişenin daha aynı amaçla bırakıldığı duyuruldu.

Daha önce bulunan 51 şişenin geri getirildiğini söyleyen okul yönetimi, 2002’den bu yana yalnızca bu şişenin geldiğini açıkladı.

Deneyden sonra bulunan diğer şişeler Washington, Kanada, Filipinler ve Pasifik’teki Marshall Adaları’nda ortaya çıkmıştı.

Choshi High School, şişeyi bulup geri getiren Abbie’ye minyatür bir Tairyo-bata (yüklü miktarda hazine bulan balıkçılara verilen bir tür bayrak) hediye etmeyi ve böylece ona teşekkürlerini sunmayı düşündüğünü söyledi.

ntv.com.tr

Yorumlar