Yaşam

Dağılan cam kırıkları en kolay nasıl temizlenir?

Düşen bir bardak, parçalanan bir şişe ya da benzer şekilde kırılan bir cam eşyanın ortaya saçılan kırıklarını temzilemek her zaman büyük sıkıntıdır.

Dağılan cam kırıkları en kolay nasıl temizlenir?

Evlerde en sık yaşanan kazaların başında cam kırılmaları geliyor. Dağılan cam kırıklarını toplamak kolay değil. Elektrikli süpürge ile ne kadar temizleseniz temzileyin, ufak kırıntıların kalmış olma endişesini gideremezsiniz. Ancak pratik yöntemlerle tedirginlikten kurtulabilirsiniz. Cam kırıkları doğru temizlik yöntemleri ile tehlike olmaktan çıkar.

CAM KIRIKLARINI KOLİ BANDI İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Cam kırılan alanda kusursuz bir temizlik istiyorsanız koli bandından yardım alabilirsiniz. Koli bandını cam parçalarının olduğu alana yapıştırıp çekerek tüm cam parçalarını temizleyebilirisiniz.

CAM KIRIKLARINI KAĞIT HAVLU İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Kağıt havluyu birkaç kez katlayıp elinize alın ve nemli olacak şekilde ıslayın. Kağıt havluyu cam kırıkları olan bölgede gezdirin. Kırık parçalar kağıt havluya yapışacak ve ortamda sizin için tehlike oluşturan parçalardan kurtulmuş olacaksınız.

CAM KIRIKLARINI PATATES İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZBüyük bir patatesi ortadan ikiye ayırın. Dilimi cam kırıklarının olduğu alanda bastırarak gezdirin. Yüzeyde kalan irili ufaklı parçalar patatese yapışacaktır.

Yorumlar