Yaşam

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı: Kısıtlamalar Geri Gelebilir

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı bir programda koronavirüs hasta sayısının giderek arttığını dile getirdi. Prof. Kara, artan hasta sayısı sebebiyle ilerleyen dönemlerde kısıtlamaların yeniden gelebileceğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı: Kısıtlamalar Geri Gelebilir

Ülkemizde son dönemlerde yeniden artmaya başlayan günlük koronavirüs vaka sayısıendişelerin tekrar artmasına neden oldu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da katıldığı bir programda koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre Prof. Dr. Ateş Kara, son dönemde vaka sayısındaki artışın endişe verici olduğunu söylerken önümüzdeki dönemlerde kısıtlamaların yeniden gelebilmeihtimali olduğunu dile getirdi.

Aşı, 2021'in bahar aylarını bulabilir

Yeniden artışa geçen vakalar sebebiyle kısıtlamaların yeniden gelme ihtimalinin olduğunu söyleyen Prof. Kara, artan koronavirüs vakaları sebebiyle sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiğini söyledi ve gidişatın iyi olmadığı konusunda uyarılarda bulundu.

"Canımız yanıyor, hasta sayısı gittikçe artıyor. Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" diyen Prof. Kara, dışarda görüşülen herkesin yanında maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini dile getirirken özellikle etkinliklerde rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

Hastalığı atlatanların, bu hastalığa tekrar yakalanabileceklerini ifade eden Kara, ayrıca aşıyla ilgili de açıklamalar da bulundu. Kara, aşı çalışmalarının hızla sürdüğünü ancak uygulamanın 2021 yılının bahar ayını bulabileceğini dile getirdi.

Türkiye'de koronavirüs tablosu

Ülkemizde şu ana kadar 270 binden fazla koronavirüs vakası tespit edilirken 6 bin 300'den fazla kişi de COVID-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Türkiye, toplam vaka sayısında dünya genelinde 18. sırada yer alırken hayatını kaybeden toplam kişi sayısında da 22. sırada bulunuyor.

Ülkemizde son dönemlerde koronavirüs vaka sayısının yeniden artışa geçtiğinden bahsetmiştik. John Hopkins Üniversitesi'nin ülkelerin resmi kurumlarından açıklanan rakamlara göre derlediği verilerine bakıldığında 4 Ağustos tarihinde 1.000'in üstüne çıkan günlük vaka sayıları ay boyunca üç haneli sayılara hiç inmedi. Ayrıca ağustos ayında en yüksek günlük vaka sayısı da 1.587 ile 31 Ağustos gününde görüldü.

Kaynak: Webtekno

Yorumlar