Yaşam

Annenize en güzel hediyeyi nasıl verebilirsiniz?

Anneler Günü için hediye önerileri

Annenize en güzel hediyeyi nasıl verebilirsiniz?

“Özellikle hem anne olup hem de iş hayatında aktif olmak oldukça zor bir durum. Annelerin çocuklarıyla ilgili endişeleri arttığında doğal olarak iş hayatına ve günlük yaşam düzenine de yansıyor. Bu stres seviyesini en aza indirgemek için 15 – 20 dakika özel zaman yaratmak, çocuklarla geçirilen zamanı keyifli hale getirmek, ‘hayır’ kelimesinin nedenlerini basit bir dille açıklamak, hayatı kolaylaştıracak basit görevleri paylaşmak ve en önemlisi iş ve özel yaşantı arasındaki sınırları korumak, doğru zamanda doğru şeye odaklanmaya özen göstermek oldukça önemli” diyen Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu,  Anneler Günü vesilesiyle açıklama yapan Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Anneniz için pahalı hediyelere veya büyük sürprizlere gerek yok. Onu ne kadar sevdiğinizi göstermeniz, desteği ve emekleri için teşekkür etmeniz bile anneniz için en güzel hediye olacaktır” dedi. İşte Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu’nun Anneler Günü için hediye önerileri:

  • Teşekkürü unutmayın. Sizin için fedakarlıklar yapan, yıllardır karşılıksız sevgisiyle sizi besleyen, büyüten annenize içten bir teşekkür edin.
  • Zamanın nasıl geçtiğini unutturacak hobi malzemeleri anneniz için harika bir hediye olacaktır. İlgi duyduğu hobilerle ilgili malzemeler hediye edebilir, keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güzel vakit geçirmesi için ona puzzle (yapboz) hediye edebilirsiniz. Böylece hem vaktini güzel geçirecek hem de sonucunda harika bir tabloya sahip olacak.
  • Annenize sevebileceği türde kitaplar hediye edebilirsiniz. Uzun zamandır okumak istediği ancak bulamadığı kitapları hediye etmeniz veya yıllar önce okuduğu tekrar okumak isteyeceği kitaplar onu çok mutlu edecektir.
  • Telefonunuzdaki fotoğrafları sürekli annenizin gözünün önünde olacak ve ona olan sevginizi hatırlatacak hediyelere dönüştürebilirsiniz. Annenizle bir fotoğrafınızı çerçeveletebilir, bir kupanın veya yastığın üzerine bastırabilirsiniz.
  • Bitki yetiştirmek ruh sağlığı için oldukça faydalıdır. Annenize evini renklendirecek bitkiler hediye etmek onu çok mutlu edecek.
  • En az bir evcil hayvanla birlikte yaşamanın sağlığa olumlu etkileri biliniyor. Annenize arkadaş olabilecek bir evcil hayvan sahiplenmeniz, evde kendini yalnız hissetmemesini sağlayacaktır.
  • Tüm aile üyelerinizle, sevdiklerinizle birlikte annenizi ne kadar çok sevdiğinizi anlatan kısa videolar hazırlayabilir daha sonra bu videoları birleştirerek annenize unutamayacağı ve izledikçe mutlu olacağı bir hediye verebilirsiniz.
  • Pandemi kısıtlamalarının yavaş yavaş kalktığı bugünlerde ona konser veya tiyatro gibi etkinlik bileti hediye edebilirsiniz. 
  • Onu sevdiği bir mekanda yemeğe götürebilirisiniz. 

Yorumlar