Yaşam

Alain Delon, ötanazi ile hayata veda etti haberi yalanlandı

Bir süre önce ölüm öncesi hastalıklarla boğuşmak istemediğini açıklayan ünlü film yıldızı Alain Delon'un ötenazi ile hayata veda ettiği haberi yalanlandı.

Alain Delon, ötanazi ile hayata veda etti haberi yalanlandı

Fransız film yıldızı Alain Delon, sakat bir yaşlı adam olmak ve hastalıktan muzdarip olmak istemediğini ifade ederek; ötanazi ile hayatına son vermek istediğini açıklamıştı. 

Bu sözlerinin ardından ünlü yıldız 86 yaşında İsviçre'de Ötenazi ile yaşamına son verdiğine dair haberler yapıldı.

Ancak Alain Delon'un oğlu Alain-Fabien Delon sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Magazin basınını da eleştiren Fabien Delon, "Siz buna gazetecilik mi diyorsunuz? Hayır yalan haber" ifadelerini kullandı.

ALAIN DELON KİMDİR

8 Kasım 1935 tarihinde dünyaya gelen Alain Delon, Avrupa'nın en önemli aktörlerinden birisidir. 1960'lardan ve 1970'lerden seks sembollerini ekranlara getiren Delon, Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L'Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi filmlerde büyük beğeni topladı.

Kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalışan Delon, 1999 yılında İsviçre vatandaşlığını aldı. Annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk dönemi geçirmiştir.

2006 yılında İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmış, kalp sorunu ile aynı dönemde Tiyatro oyunuda iptal ettirmiştir. Delon oyunculuğu oynayarak öğrenmiş Gabin ve Venturayı ustaları gören bir oyuncudur.

Yorumlar