Yaşam

Ajansların modellere ahlaksız teklifler yaptığı iddiası

Avustralyalı model Bridget Malcolm daha reşit değilken, ajansların kilo vermesi için kendisine uyuşturucu kullanmasını istediğini ve cinsel ilişkiye zorladığını söyledi.

Ajansların modellere ahlaksız teklifler yaptığı iddiası

Avustralyalı model Bridget Malcolm, cumartesi günü Instagram hesabından yayınlandığı bir video ile bir zamanlar çalıştığı Victoria's Secret ve manken ajansları hakkında suçlamalarda bulunarak, moda endüstrisinin değişmesi gerektiğini savundu: "18 yaşıma geldiğimde tek başıma üç ülkede yaşıyordum. Antarktika hariç tüm kıtaları gezdim. Çok daha yaşlı bir adam tarafından giyindiriliyordum. Birçok kez cinsel saldırıya uğradım. Ajanım tarafından kilo vermek için kokain kullanmaya zorlandım ve bana çok sık seks yapmam önerildi. Üstelik ben o zaman daha 18 yaşında bile değildim. Neredeyse tüm modeller ajansların tarafından kilo vermeleri için baskı altındaydılar" dedi

Geçmişte moda endüstrisinde çalışırken yaşadığı olumsuz deneyimleri anlatan manken Bridget Malcolm, psikolojik sorunlarını yenmek için çaba sergiledikten sonra bu alanda mücadele vermeye başladığını söyledi.

Neden daha önce şikayette bulunmadığını ve bugün bu suçlamaları yaptığını soran yorumculara mankenin cevabı; "Depresyona girmiştim ve psikolojik sorunlarım vardı. İçmeden sosyalleşemez hale gelmiştim. 4 yıl önce  intihar etmek istedim.  26. doğum gününde sinir krizi geçirdim. Şiddetli kaygı ve panik atak teşhisi ile bir yıl boyunca tedavi gördüm.  TSSB, anoreksiya, ortoreksi ve anksiyete tedavisi gördüm. Son yıllarımı bu olumsuz deneyimlerden kurtulmak için harcadım. Kendimi ancak şimdi mutlu, dengeli ve konuşacak kadar güçlü hissettiğim için, mğcadeleye şimdi başladım. Kendimi şimdiye kadar hissettiğim iyi hissediyorum" dedi

Malcolm, hikayesini insanlarda paylaşmasnın tek nedeninin, "moda endüstrisinin değişmesi gerektiğine güçlü şekilde inanması" olduğunu söyledi ve "Şanslı modellerden biriyim. Moda endüstrisinde uzun yıllar süren kariyer yapabildim. Ama bu meslek taciz içermemeli ve bu yüzden şimdi konuşuyorum” dedi.

29 yaşındaki Avustralyalı model, daha önce yayınladığı bir TikTok videosunda, 2016 yılında gerçekleşen defile için 30A beden sütyen giydiğini belirterek, "Aslında benim bedenim 34B idi ve benim için sağlıklı olan ölçü oydu" dedi.

Daha sonra 30B'lik sütyen bedenine çıkması nedeniyle markanın eski CEO’su Ed Razek tarafından 2017 yılındaki defilesinden çıkarıldığını açıklayan Malcolm, "Ed Razek bedenimin yeterince iyi görünmediğini söyledi" şeklinde konuştu.

Yorumlar