Yaşam

Ahmet Kural'dan Sıla'ya şiddet davası

Sıla, ‘Hiçbir ceza yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek’ Ahmet Kural ise 'Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum' dedi.

Ahmet Kuraldan Sılaya şiddet davası

Sıla'nın sevgilisi Ahmet Kural tarafından darp edilmesi gündeme bomba gibi düştü. Olay sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sıla, ‘Hiçbir ceza yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek’ dedi. 

Sıla’nın açıklaması;

Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor. Galiba en doğrusu konuya direkt girmek. Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş.

Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım.

Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum.

Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiç bir ilgisi yok!

Savcı Ahmet Kural'ı ifadeye çağırdı Şarkıcı Sıla'nın dayak iddasıyla şikayetçi olduğu oyuncu Ahmet Kural ifade vermeye çağrıldı.

 

Ahmet Kural'ın açıklaması:

Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiç birini kabul etmiyorum.28 Ekim günü Sıla ve ailem yemek yedik. Güle oynaya evimize geldik. Ayrıntıları savcıya vereceğim ifadede öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme oldu. Bu esnada sadece kolunu tutum. Onun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım. Çok üzgünüm, çok!

AVUKAT: ŞİKAYETÇİ OLDUK

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir ise aile mahkemesine başvurduklarını belirterek Ahmet Kural'a karşı başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı aldırdıklarını belirtti. Epözdemir, "6284 sayılı kanun (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun) 5. Maddesi uyarınca şiddet, fiziki şiddet nedeniyle hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Akabinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da bugün Sıla Hanımın ifadesine başvurdu müşteki sıfatıyla.  Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturmamız oldu. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık, hukuk devletinin gereği olarak. Artık bundan sonra top yargıda, yargı bir karar verecek" dedi.


"ÜÇ AY KORUMA KARARI VERİLDİ"
"Ne kadar uzaklaştırma kararı verildi?" sorusuna Epözdemir, "Üç ay koruma verdi. Evden uzaklaştırmadan tutun da işyerine uzaklaştırmaya kadar, kitle iletişim araçlarından rahatsız etmemeye kadar geniş sıkalada bir çok konuda verdi" diye cevap verdi. "Koruma kararı ne zaman çıktı?" sorusuna ise avukat Epözdemir, "Koruma kararı dün itibariyle çıktı henüz bir aşma yok. Aşma olursa hukuki müeyyidesi var biliyorsunuz. Disiplin hapsi var aşılmayacağını umut ediyoruz" diye konuştu. Sıla, daha sonra avukatıyla adliyeden ayrıldı.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNİN AYRINTILARI

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu şikayet dilekçesine göre; Olay 29 Ekim 2018 tarihinde sabah saat 04.00'da Ahmet Kural'ın Sarıyer'deki evinde meydana geldi. Alkollü olan Ahmet Kural, Sıla'ya ağır fiziki saldırı uyguladı, darp etti, yerlerde sürükledi. Sıla'ya kül tablasıyla saldırdı. Sıla can havliyle kaçmak isterken Ahmet Kural tarafından yakalanarak tekrar tekrar yerlerde sürüklendi. Sıla'nın vücudunun değişik yerlerinde kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırdı. Ahmet Kural, bu şiddetini yaklaşık 45 dakika sürdürdü. Kural, aynı zamanda Sıla'nın ailesine yönelik ağır küfürler etti, Sıla'ya da "Seni öldürürüm, seni öldürürüm" dedi. Sıla olayın ardından kaçtı ve şoförü Mahmut Kapçak tarafından evine götürüldü. 

Olayın ardından darp raporu da alan Sıla avukatı Rezan Epözdemir ile adliyeye giderek şikayetçi oldu. Savcılığa sunulan dilekçede Ahmet Kural'ın "Kasten yaralama", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi. 

Yorumlar