Yaşam

160 kiloluk Mersinli bir yıl içinde eridi!

42 yaşındaki market çalışanı Behçet Özbek, bir yılda 86 kilo vererek 160 kilodan 74 kiloya düştü ve adeta yakınlarının gözleri önünde fazla yağlarını eriterek yok etti.

160 kiloluk Mersinli bir yıl içinde eridi!

Akdeniz'in gözde turistik merkezlerinden Mersin'in Anamur ilçesinde bir markette satış elemanı olarak çalışan 42 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Behçet Özbek, fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlayınca  1 yılda kilolarının yarıdan fazlasından kurtularak ideal kilosuna ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Günde 2 öğün yiyerek zayıfladı

Aşırı şişmanlık nedeniyle zayıflama kararı alan günde 2 öğün ve az yemek yiyerek zayıfladığını söyledi.

Vücut ağırlığının hayatını zorlaştırmaya başladığını ve bu yüzden harekete geçtiğini anlatan Özbek, aşırı kilolarından kurtulmak için hayatından karbonhidrat içeren besinleri tamamen çıkardığını belirtti.

Arkadaşları onu tanımakta güçlük çekiyor

İşlerinde kilosu nedeniyle oldukça zorlandığını ifade eden Özbek, şöyle konuştu: "Ben kilolarımı verirken herhangi bir tıbbi destek almadım, sadece hayatımdan ekmek başta olmak üzere karbonhidratı tamamen çıkardım. Günde 2 öğün ve az yemek yiyerek bir yılda 160 kilogramdan 74'e düşerek oldukça rahatladım. Dünya varmış dedim artık rahatça bacak bacak üstüne atıp çayımı içiyorum ve yürüyüşlerimi rahatlıkla yapabiliyorum ve rahat bir nefes alabiliyorum. Hayatımda hareket kabiliyetim arttı, şu anda tek sıkıntım arkadaşlarımın beni sokakta gördüklerinde zor tanımalarıdır."

Hayatı düzene girdi, daha rahat nefes alıyor

Hayatının düzene girdiğini ve rahat bir nefes aldığını anımsatan Özbek, daha dinç bir vücuda kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve zayıflamayı kilolu olan herkese tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

İbrahim Polat - AA

Yorumlar