Xfiles

Vampir avcılarının kullandığı set müzayede ile satıldı

Ortaçağ'daki vampir avcılığının günümüze kalan kanıtlarından İngiliz lordu Lord William Malcolm Hailey'e ait vampir avlama seti müzayede ile satıldı.

Vampir avcılarının kullandığı set müzayede ile satıldı

Geçtiğimiz hafta İngiliz Hansons müzayede evinde açık arttırmaya çıkan “vampir avlama seti”, istekli uluslararası alıcılar arasında büyük bir mücadeleye sahne oldu ve tahmin edilen fiyatın altı katına, yaklaşık 16.000 dolara satıldı.

Müzayede evinin sahibi Charles Hanson’ın söylediğine göre bu set orijinal olarak İngiliz lordu Lord William Malcolm Hailey, yani 1. Baron Hailey’ye (1872-1969) aitti. Oxford eğitimli Lord’un sıradan insanların bilmediği bir şey olup olmadığı konusunda geldiğimizde ise, muhtemelen John Polidori’nin The Vampyre (1819) ve Bran Stoker’ın Dracula (1897) eserlerinin popülerliği sebebiyle böyle bir sete sahip olduğu tahmin edilebilir.

Dışında iki haç bulunan bu ağır ahşap kutunun içinde bir çift tabanca, bir şişe kutsal su, bir İncil, bir ahşap kazık ve yerine girmesini sağlamak için bir çekiç, daha fazla haç, pirinç bir barutluk ve birkaç tespih bulunuyor…

chip.com.tr
 

Yorumlar