Xfiles

Uzaydan mesaj alan Çinli Bilimcilerin makalesi yayından kaldırıldı

Çin'in devlet destekli Science and Technology Daily gazetesinin web sitesinde Çinli araştırmacıların uzaylılardan sinyal aldıklarını belirten bir makale yayınladı ama makale daha sonra yayından kaldırıldı.

Uzaydan mesaj alan Çinli Bilimcilerin makalesi yayından kaldırıldı

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi Science and Technology Daily'de Çinli araştırmacıların yabancı uygarlıklardan gelebilecek bir sinyal bulduğu iddia edildi.

Salı günü yayınlanan rapora göre, Beijing Normal University'den araştırmacılar bu yıl 'dünya dışından olası birkaç teknolojik iz ve dünya dışı uygarlık vakası' tespit etti.

Ancak rapor, Science and Technology Daily web sitesinden silindi. 

Araştırmacılar, sinyalleri dünyanın en büyük radyo teleskobu Sky Eye ile aldı. China ET Civilization Research Group'un baş bilimcisi kozmolog Zhang Tongjie, geçmişten farklı birkaç dar bantlı elektromanyetik sinyal bulduğunu söyledi. Bununla birlikte, kozmolog bir seçeneğin daha mümkün olabileceğini belirtti. Bir zamanlar Çin'in en iyi 'uzaylı avcısı' olarak adlandırılan Tongjie, "Şüpheli sinyalin bir tür radyo paraziti olma olasılığı da çok yüksek ve daha fazla teyit edilmesi ve ekarte edilmesi gerekiyor. Bu uzun bir süreç olabilir" dedi.

Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan ve 500 metre çapa sahip Sky Eye, Eylül 2020'de dünya dışı canlı arayışını resmen başlattı. Zhang'ın bildirdiğine göre, Çin'deki Sky Eye düşük frekanslı radyo bandında son derece hassas ve yabancı uygarlıkların araştırılmasında kritik bir rol oynuyor. 

Yorumlar