Xfiles

Pentagon'un yeni komplo teorisi: Uzaylı sondası

Pentagon yetkilisi hava sahasında görülen cisimlerin uzaylı sondası olabileceğini söyledi

Pentagonun yeni komplo teorisi: Uzaylı sondası

Pentagon'da tanımlanamayan uçan cisimleri (UFO) inceleyen gizli bir birimin başındaki yetkili, son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri hava sahasında görülen cisimlerin, uzaydaki bir "ana gemiden" Dünya'yı incelemek üzere gönderilen uzaylı sondaları olabileceğini öne sürdü. 

ABD Savunma Bakanlığı'nın Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO) Başkanı Sean Kirkpatrick ve Harvard Üniversitesi'nden Profesör Avi Loeb tarafından kaleme alınan yeni bir makalede, son zamanlarda ABD üzerinde görülen cisimlere ilişkin yeni teoriler ortaya atıldı. 

Kirkpatrick, "fizik kurallarına meydan okuyan" bu cisimlerin uzaydaki bir "ana gemiden" gelen "sondalar" olabileceğini söyledi.

Makalede, sondaların 2017 yılında Güneş Sistemi'nin dışından geldiği tespit edilebilen ilk yıldızlararası nesne Oumuamua gibi bir "ana gemiden" Dünya yakınlarından geçişi sırasında yollanmış olma ihtimali göz önünde tutuldu. 

Kirkpatrick ve Loeb'e göre, bu sondalar yıldız ışıklarını bataryalarını şarj etmek için, Dünya'daki suyuysa yakıt olarak kullanmış olabilir. 

7 Mart'ta yayımlanan ve henüz hakem denetimi yapılmayan makalede yazarlar, "Yaşanabilir gezegenler, uzay, hava ve su arasında hareket edebilen ve ortamlar arası geçiş yapabilen uzaylı sondaları için özellikle cazip olacaktır. Uzak bir mesafeden bakıldığında Venüs, Dünya ya da Mars sondalar için eşit derecede çekici gelebilir. Ancak daha yakından incelendiğinde, Dünya su ve bitki örtüsünün spektral izlerini gösterecektir." ifadelerine yer verdi. 

 

Yorumlar