Xfiles

NASA UFO'lar için özel ekip kuracak

NASA’nın Tanımlanamayan Uçan Cisimler arayışına katılarak uçak veya bilinen doğal fenomen olarak tanımlanamayan olayların gözlemlerini inceleyecek bir ekip oluşturacağı açıklandı.

NASA UFOlar için özel ekip kuracak

NASA’nın Bilim Misyonu Müdürlüğü başkanı Thomas Zurbuchen, Ulusal Bilimler ve Mühendislik Akademileri’ne yaptığı konuşmada, uzay ajansının Pentagon ve istihbarat teşkilatlarının bu tür düzinelerce sahneyi anlamak için halihazırda sürmekte olan çabalarına bilimsel bir bakış açısı sağlayacağını söyledi. , ilaç. Tartışmalı bir çalışma alanı olsa bile, uzay ajansının kaçınmaması gereken “yüksek riskli, yüksek etkili” araştırma olduğunu söyledi.
Duyuru birkaç hafta sonra gelir. Tarihi Kongre Duruşması Savunma Bakanlığı’nın tanımlanamayan hava olayları olarak adlandırdığı, daha yaygın olarak Tanımlanamayan Uçan Nesneler olarak bilinen şeyi izlemek ve Geçen yıl yayınlanan bir rapor Yetkililerin tanımlayamadığı 140’tan fazla uçan nesneyi kataloglayan Ulusal İstihbarat Direktörü tarafından.
17 Mayıs’ta Kongre, UFO’lar olarak da bilinen UAP’ler (Belirtilmemiş Hava Olayları) hakkında bir oturum düzenledi. İşte neden. (Video: Monica Rodman, Sarah Hashmi/The Washington Post)
bu Dokuz sayfalık rapor Ancak, kongre oturumu ayrıntılı olarak eksikti ve birçoğu deniz pilotları tarafından tespit edilen uçan cisimlerin ne olduğu konusunda kesin bir sonuca varmadı. Yetkililer, nesnelerin Çin, Rusya veya diğer ülkeler tarafından geliştirilen bir tür ileri uzay teknolojisi olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadıklarını söyledi. Ayrıca dünya dışı kaynaklardan geldiklerine dair hiçbir kanıt yoktu.
Bu tür gözlemlerin sınırlı sayıda olması, “bu tür olayların doğası hakkında bilimsel sonuçlar çıkarmayı” zorlaştırmaktadır. NASA yaptığı açıklamada. Ajans, yalnızca ulusal güvenlikle değil, aynı zamanda havacılık güvenliğiyle de ilgilendiğini söyledi. Ayrıca, “Kullanılmayan atmosferik programların aslında dünya dışı olduğuna dair hiçbir kanıt yok” dedi.
Ancak NASA, nesiller boyu kanıtlanmış zahmetli bir soruna bilimsel titizlik uygulamak istediğini söyledi. UAP’lerin incelenmesi, ajansın dünya dışı yaşam belirtileri arama misyonuna uyuyor. Mars’ta su araştırması Ajans, Satürn ve Jüpiter’in uydularını keşfetmeyi söyledi.

READ  Bilinen en büyük galaksi henüz keşfedildi ve ne kadar büyük olduğuna inanamayacaksınız.
Zurbuchen yaptığı açıklamada, “NASA, bilimsel keşif araçlarının güçlü olduğuna ve burada da uygulanabileceğine inanıyor.” Dedi. “Bilinmeyene dair anlayışımızı geliştirmemize yardımcı olabilecek araçlara ve ekibe sahibiz. Bilimin tanımı bu. Yaptığımız şey bu.”
NASA’nın çabaları, New York City’deki Simmons Corporation’ın başkanı ve Princeton Üniversitesi’ndeki eski astrofizik şefi David Spiergel ve NASA’nın Bilim Misyonu Müdürlüğü araştırma müdür yardımcısı Daniel Evans tarafından yönetilecek. NASA, çalışmanın yaklaşık dokuz ay süreceğini ve Pentagon’un çabalarından bağımsız olacağını söyledi.
“Potansiyel ulusal güvenlik ve karşı istihbarat var” [impacts]Yaşamak için yaptığımız şey bu değil. Zurbuchen, “NASA’da buna girmeyeceğiz” dedi. Ancak ajansın atmosfer ve havacılığı incelediğini ve “hava sahasının birçok farklı hava aracıyla giderek kalabalıklaştığı” endişesi olduğunu söyledi.
Ulusal İstihbarat Direktörü’nün raporunda, “bazı UAP’lerin yüksek rüzgarlarda hareketsiz, rüzgarın ters yönünde hareket ettiği, ani manevralar yaptığı veya belirgin bir itme aracı olmaksızın çok hızlı hareket ettiği görüldü” bulundu. “Az sayıda durumda, askeri uçak sistemleri, UAP nişanıyla ilişkili radyo frekansı (RF) enerjisini işledi.”
Geçen ay Temsilciler Meclisi Terörle Mücadele, İstihbarat ve Silahların Yayılmasını Önleme İstihbarat Alt Komitesi huzurundaki ifadesinde, Ronald S. moultriePentagon’un istihbarat ve güvenlik müsteşarı, Pentagon’un fizik yasalarına meydan okuyormuş gibi görünen gizemli uçan cisimlerin görgü tanıklarını topladığını söyledi.
İki partili komiteye verdiği demeçte, “Hizmet üyelerimizin bilinmeyen hava olaylarıyla karşılaştığını biliyoruz” dedi. “Kökenlerini belirlemek için çaba göstermeye kararlıyız.”
Geçen yıl Washington Post ile yaptığı röportajda NASA Yöneticisi Bill Nelson, gizli UAP raporunu Senato’da görev yaparken gördüğünü söyledi. Dedi ki: Ensemdeki tüyler diken diken oldu.

 
 Meryem Bucak - playofgame.com

Yorumlar