Xfiles

Gizemli monolitler şarlatanlık mı reklam mı?

Dünyanın bir çok noktasında boy gösteren 'gizemli' monolitler bir zamanlar uzaylıların yaptığı iddia edilen Ekin Çemberleri gibi hızla yayılıyor.

Gizemli monolitler şarlatanlık mı reklam mı?

Geçen hafta ABD’nin çeşiti eyaletlerinde ve Romanya’da ortaya çıkan monolitler Kolombiya, Almanya, İspanya, Hollanda ve İngiltere’nin Wight Adası’nda ortaya çıktı. Stanley Kubrick’in 2011: Spacetime Odyssey dilminden bir sahneyi andıran ve uzunluğu 2,5 ile 4 metre arasında değişen 3 kenarlı yapıların çoğunu kimin yaptığı bilinmezken, monolitlerin bulunduğu bölgelerde halk tarafından büyük ilgi görüyor. 



ABD'nin Utah eyaletinde havadan yaban koyunu sayımı yapan milli park görevlileri tarafından 18 Kasım’da tesadüfen keşfedilen uzun ve parlak metal monolit, tüm dünyanın ilgisini çekmişti. 

Bununla birlikte adeta, "2001: A Space Odyssey" filminden fırlamış gibi görünen yapının kim tarafından ne zaman çöle yerleştirildiğine ilşkin araştırmalar sürerken, Utah Eyalet Arazisi Bürosu (BLM)  gizemli nesnenin ortadan kaybolduğunu açıklamıştı. Utah’taki monolitin yok olmasının ardından geçen kısa süre içinde  ABD’nin California eyaletinde iki tane, Romanya’da ise bir tane daha monolit bulundu.

7 FARKLI ÜLKEDE BOY GÖSTERDİ

California eyaletindeki Atascadero kasabasında  yer alan Pine Dağı’ndaki monoliti bir grup sanatçı sahiplenmesine rağmen, yedi ülkede ortaya çıkan diğer monolitlerin kimler tarafından yapıldığı hala belirsizliğini koruyor.

Gizemli yapılardan biri, hafta sonu Almanya'nın Sulzbach kentinde, bir alışveriş merkezinin yakınındaki bir alanda görüldü, bir diğeri ise yerel yetkililerin insanları tehlikeli yamaçlardan uzak durmaları için uyardığı İspanya'nın Ayllon kentindeki eski bir kilisenin kalıntılarının yanında ortaya çıktı.

ALTIN RENKLİ MONOLİT

Kolombiya’nın  Cundinamarca kırsalında ise diğerlerinden farklı olarak altın renkli bir monolit keşfedildi. 

Wight Adası'ndaki Compton Plajı'nda ise turistlerin yoğun ilgisini çeken başka bir monolit bulundu.

Hollanda'nın Oudehorne köyü  yakınlarındaki Kiekenberg doğa rezervinde gümüş bir monolit ortaya çıktı. Yerel basın, yapının tabanı çevresinde herhangi bir ayak izi veya oraya nasıl geldiğine dair başka herhangi bir ipucu bulunmadığını iddia etti.

NTV.COM.TR

Yorumlar