Medya ve Sinema-TV

Selahaddin Eyyubi dizisi için imzalar atıldı

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin hayatı Türkiye-Pakistan ortak yapımı dizide izleyiciyle buluşacak.

Selahaddin Eyyubi dizisi için imzalar atıldı

Kudüs'ü 88 yıllık Haçlı işgalinden kurtararak İslam dünyasının en önemli kahramanlarından biri haline gelen, merhamet, adalet ve hoşgörüsüyle düşmanlarının dahi saygısını kazanan Selahaddin Eyyubi'nin hikayesi, Akli Film tarafından Türkiye-Pakistan ortak yapımı olarak çekilecek.

Türk firması Akli Film ilePakistan Firması Ansari Shah Film arasında, Türkiye'de inşa edilecek platoda çekimleri yapılacak proje için yapılan anlaşma İstanbul'da bir otelde düzenlenen törenle imzalandı.

Selahaddin Eyyubi' dizisinin 3 sezon olarak seyirciyle buluşması planlanıyor. 

Projeye ilişkin tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan etkinlikte konuşma yapan Akli Film'in sahibi yapımcı Emre Konuk, iş ortaklarıyla bir araya geldiklerinde iki coğrafya için de çok kıymetli bir ülküye, aynı heyecanı ve aynı aşkı duyduklarını fark ettiklerini söyledi.

Selahaddin Eyyubi hakkında çok fazla ve her dilde akademik ve edebi metinlerin bulunduğunu dile getiren Konuk, "Biz de Akli Film olarak geleneklerinde tarihi dramaları olan bir şirketiz." dedi.

,Ansari Shah Film yöneticisi Dr. Kashif Ansari de kalbinde ve aklında yer alan bu projeyi hayata geçirmenin şükrü içinde olduğunu belirterek, Akli Film ile birlikte projeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Kudüs'ün 834 yıl önce Sultan Selahaddin Eyyubi tarafından fethedildiğini ve böylece Kudüs'e huzur ve güvenliğin hakim olduğunu dile getiren Ansari, şunları kaydetti: "Selahaddin Eyyubi'nin hayatını anlatan bu eseri ortaya çıkartmak bizim için çok önemli. Bu bir iş fırsatı, tanıtım materyali, halkla ilişkiler işlemi değil. Bu her insanın ve bu dünyada yaşayan bütün kulların barış ve sevgi içinde bir arada yaşayabilmesi idealimizin bir sonucu." dedi.

Yorumlar