Medya ve Sinema-TV

Megan Fox: Hollywood ataerkil, kadın düşmanı bir cehennem

Şu an ayrı yaşadığı kocası Brian Austin Green'den üç oğlu olan ünlü yıldız, Megan Fox, Hollywood'da karşılaştığı kadın düşmanlığından anne olarak kurtulduğunu söyledi.

Megan Fox: Hollywood ataerkil, kadın düşmanı bir cehennem

2007'de Transformers serisiyle genç yaşta şöhreti yakalayan ünlü Hollywood yıldızı Megan Fox, 2009 yılında konuk olduğu " Jimmy Kimmel Live!" programında  cinsel obje haline getirilmekten yakınmış ama empati beklerken, hem seyircilerin hem de sunucunun kahkahalarıyla karşılaşmıştı.

Jennifer's Body (Kana Susadım) adlı Korku / Komedi filmi nedeniyle  konuk olduğu ABC'de yayımlanan ve Jimmy Kimmel tarafından hazırlanıp talk show programında, henüz 15 yaşındayken yaşadığı şoku, ünlü yıldız bugün "çok karanlık" bir an olarak tanımlıyor.

2012'de anne olarak, Hollywood endüstrinin dışında hayatına yeni bir gaye kazandırdığını belirten Megan Fox, bunun aynı zamanda film dünyasında karşılaştığı kadın düşmanlığından “kaçmasına” yardım ettiğini söyledi.

Şu günlerde ayrı yaşadığı kocası Brian Austin Green'den 3 erkek çocuk sahbi olan Megan Fox, 
Washington Post'a verdiği demeçte,  “Hollywood korkunç, ataerkil, kadın düşmanı bir cehennem”  dedi. Megan Fox, "Bir kaçışa ihtiyacım vardı ve dürüstçe söylemem gerekirse annelik beni farklı bir yaşam tarzından kurtardı” dedi.

Son olarak 2021 Amerikan korku gerilim aksiyon filmi Till Death'de rol alan oyuncu, çocuk büyütmenin onun daha içe dönük bir insan olmasına yardımcı olduğunu belirtti ve "annelik bana oldukça özel bir şeye dönüşmem için gereken zemini sağladı" şeklinde konuştu.

Hollywood'daki rönesansına hazır olduğunu belirten Megan Fox, "Neyse ki Hollywood, kadınların söz konusu olduğunda daha olumlu bir yöne gidiyor. Ben de bir oyuncu olarak kendimi geliştirmek istiyorum. Hollywood'dan ayrıldım ama pişman değilim. Çünkü o zaman bunu yapmasam, yıllarımı harcamış olurdum" dedi.

Megan Fox, anneliğin hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini ifade eden tek aktris değil. 

Jessica Alba da  ile 2020 röportajında, çocuk sahibi olduktan sonra oyunculuktan geri adım atmayı seçtiğini belirterek, "Açıkçası, kariyerimin zirvesindeydim, ama tekrar bu noktaya erişebilir miyim diye bir kaygım yoktu.  Şöhret umurumda bile değildi." demişti. 

Yorumlar