Medya ve Sinema-TV

Marvel'in beyaz perdedeki yeni kahramanı: Black Widow

Marvel Sinematik Evreni’nin 24. süper kahraman filmi Black Widow, beyaz perde ekranlarında hayranlarıyla buluştu.

Marvelin beyaz perdedeki yeni kahramanı: Black Widow

Black Widow (Kara Dul)  Natasha Romanoff karakterinde Scarlett Johansson başta olmak üzere Florence Pugh, David Harbour, O. T. Fagbenle, Ray Winstone ve Rachel Weisz gibi birbirinden ünlü yıldızları bir araya getiriyor. 

Marvel Comics çizgi romanlarında ilk kostümlü ve süper güçlü kadın kahraman, Black Widow oldu. Claire Voyant adıyla Ağustos 1940’ta Mystic Comics’in 4. sayısında yayınlandı.

Marvel’ın modern çizgisinde Natasha Romanoff karakteri ile karşımıza çıkan Kara Dul, Voyant’la tamamen ilgisiz olsa da yine çok büyük beğeni topladı. Kahraman, Marvel kurucusu Stan Lee tarafından yaratıldı.

Şirketin ikinci modern Kara Dul olma hikayesi, 1999 yılında Marvel Knights mini dizisi ile Yelena Belova karakteriyle başladı. Çok sayıda çizgi roman ve dizi-filmde karşımıza çıkan kahraman, son olarak Black Widow’da göründü.

Ayrıa alternatif evrende de çok sayıda Black Widow karakteri yer alıyor. Kara Dul kod adını alan diğer isimler Monica Chang-Fury, Jessica Drew, Kara Dul 2099 ve Dottie Underwood olarak kayıtlara geçti.

Nisan 2004’te Lionsgate ile David Hayter, bir Kara Dul filmi çekmek için kolları sıvadı. Fakat 2006’da proje tekrardan Marvel Studios’a geri döndü. Iron Man 2’de yer alan Black Widow karakterinden sonra şirket, bu karakter için yeniden bir solo film yapma düşüncesinin gündeme getirdi.

Projenin ilk somut çalışmaları ancak 2017’de hayat buldu. Çekimler 2019 yılında Norveç, Budapeşte, Fas, ABD ve İngiltere’de başladı.

Filmin senaryosu yalnızca 11 günde yazıldı

Black Widow filminin senaristi Eric Pearson, bir röportajında, senaryoyu yalnızca 11 günde tamamladıklarını itiraf etti. Fakat genelgeçer yazılmış bir süper kahraman filmi olmaktan çok, sıkı bir çalışma sonucu bu kadar kısa sürede işi tamamlayabildiklerini ekledi.

Scarlett Johansson, ilk kez Black Widow karakterini canlandırmıyor

İlk defa 2012 yılında Iron Man 2 filmi ile Natasha Romanoff karakteriyle karşımıza çıkan Scarlett Johansson, son film ile sekizinci kez aynı kahramana hayat veriyor. Ünlü oyuncu daha önce The Avengers (Yenilmezler), Kaptan Amerika: Kış Askeri, Yenilmezler: Ultron Çağı, Kaptan Amerika: İç Savaş, Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı, Yenilmezler: Oyunsonu gibi MCU filmlerinde de beyaz perdede boy gösterdi.

Vizyona giren yeni Black Widow filmi ise karakterin ilk solo sinema yapıtı olarak dikkat çekiyor. Johansson’dan vazgeçmek istemeyen Marvel, Dördüncü Fazda da karakteri usta aktrise emanet ediyor.

Black Widow’un yayın tarihi ilk etapta Mayıs 2020 olarak belirlenmişti. Fakat COVID-19’un tüm dünyaya yayılması ve sosyal kısıtlamalar nedeniyle film ertelendi. Fakat şirket, filmi ileri attığı tarihlerden de emin olamadı. Gişe kaygısı nedeniyle geçtiğimiz yıl hiçbir sinema filmi yayınlamayan Marvel, filmi üç kez erteledikten sonra ancak bugün yayınlayabildi.

Yorumlar