Medya ve Sinema-TV

Mad Max: Furiosa Filmi için kollar sıvandı

Fury Road filmindeki Furiosa’nın gençliğini Anya Taylor-Joy'un canlandıracağı Mad Max: Furiosa filminin çekimlerine haziran ayında başlanması planlanıyor

Mad Max: Furiosa Filmi için kollar sıvandı

George Miller tarafından hazırlanacak Mad Max: Furiosa filmi için çekim takvimi belli oldu. Yeni yapım önümüzdeki haziran ayında prodüksiyon sürecine başlayacak. Fury Road’un öncesini konu alacak film Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Yahya Abdul-Mateen II gibi oyuncuları kadrosunda barındırıyor.

Son olarak 2015 yılında izleyici ile buluşan Mad Max: Fury Road filmi ile Çılgın Max serisi, yeni bir spin-off’a kavuşmaya hazırlanıyor. Uzun süredir haberlere konu olan Furiosa yapımı için sonunda hareketli saatler başlıyor.

George Miller’ın Fury Road filminde Charlize Theron tarafından canlandırılan Furiosa karakterinin geçmişini konu alacak bir yapım için hazırlandığı uzun zamandır biliniyordu. Bu ikonik rol için kimin kamera karşısına geçeceği ise merakla bekleniyordu. Neticede Furiosa’nın gençliği The Queen Gambit ile ciddi çıkış yakalayan ve Altın Küre ödülüne layık görülen Anya Taylor-Joy’un oldu. Taylor-Joy’u ayrıca Peaky Blinders, The VVitch, Emma. ve Margon yapımları ile tanıyoruz.

Ünlü aktriste yeni filminde eşlik edecek isimler ise Chris Hemsworth (Avengers, Thor: Ragnarok, The Huntsman) ve Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Candyman, The Matrix 4) olarak açıklandı.

Mad Max: Furiosa Filmi Vizyon Tarihi 2023’ü Bulacak

Çekimlerine önümüzdeki haziran ayında Avustralya’da başlanacak olan yapım, ülke ekonomisine yaklaşık 350 milyon dolarlık bir katkıda bulunacak. Avustralya aynı zamanda Amazon’un dev yapımı Yüzüklerin Efendisi dizisi çekimlerine de ev sahipliği yapıyor.

Yeni Mad Max filminin resmi adı ise şimdilik açıklanmadı. Yapım şu sıralar Furiosaismi ile anılıyor.

George Miller, Fury Road’daki hikâyenin yalnızca üç günlük bir süreci kapsadığını hatırlatırken Furiosa’nın yıllara yayılan bir öyküyü konu edineceğinden bahsetti. Miller, Fury Road hayranlarına hem çok tanıdık hem de benzersiz bir yapım sunacaklarını öne sürüyor.

Mad Max: Furiosa filminin vizyon tarihi 23 Haziran 2023 olarak gözüküyor. Yapımın Türkiye’de ne zaman beyaz perde ile buluşacağı ise henüz resmileşmiş değil.

Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Yahya Abdul-Mateen II üçlüsü dışında henüz oyuncu kadrosu için açıklanan resmi bir isim yer almıyor. George Miller’ın yöneteceği yapımın senaryosunu ise Miller, Nick Lathouris ile birlikte kaleme aldı.

Yorumlar