Medya ve Sinema-TV

Jodie Foster'a Onursal Altın Palmiye Ödülü verilecek

74. Cannes Film Festivali’nde, Onursal Altın Palmiye Ödülü'nün Jodie Foster’a verileceği açıklandı.

Jodie Fostera Onursal Altın Palmiye Ödülü verilecek

Pazar günü açılışını yapacak 74. Cannes Film Festivalinin onur konuğu yıldız oyuncu Jodie Foster olacak. Foster, festivalin kapanış törenini jüri başkanı Spike Lee'den aldığı ödül listesiyle başlatacak.

Böylece Foster, bugüne kadar Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Jean-Pierre Léaud, Agnès Varda, Alain Delon gibi yüksek standartlardaki sanatçılardan onur konuğu olduğu listeye adını yazdırmış olacak. 

 Cannes Film Festivali'nin başkanı Pierre Lescure "Jodie Foster, Croisette'de festivalin dönüşünü kutlamak üzere bize harika bir hediye sundu. Aurasının eşi benzeri yok. Modernliği, özgürlüğün bağımsız parlaklığını ve özgürlük ihtiyacını kucaklıyor" dedi.

Onursal Altın Palmiye alacak olan Foster ise "Cannes çok şeyimi borçlu olduğum bir festival, hayatımı bütünüyle değiştirdi. Croisette'e ilk adım attığım zaman benim adıma belirleyici bir andı. Burada bir filmimi görücüye çıkarmak her zaman benim bir rüyam olmuştur. Cannes auteur sinemacıların yaptığı ve sanatçıları onurlandıran bir festivaldir. Minnettarım" dedi.

74. Cannes Film Festivali, 6 Haziran tarihinde başlayacak ve 17 Haziran'da sona erecek.

Yorumlar