Medya ve Sinema-TV

Aya giden astronotların orijinal sesleri yayınlanacak

Bugün hala merak uyandıran ve gerçekleştiği dönemde milyonları etkileyen, insanoğlunun Ay’a inişinin hikayesi, BBC yapımcılığında yeniden yorumlanıyor.

Aya giden astronotların orijinal sesleri yayınlanacak

BBC’nin sekiz gün süren Ay Yolculuğunu anlatacağı 8 Days To The Moon and Back adlı belgesel, Ay’a 1969 yılında Apollo 11 tarafından yapılan ilk seyahatiorjinal ses kayıtlarını da kullanarak izleyicilerle paylaşıyor.

NASA görüntüleri ve haber yayınlarının kullanıldığı filmde,  astronotların orijinal ses kayıtlarının kullanılacak. 

“8 Days To The Moon and Back” filminde izleyiciler, sekiz gün süren uzay yolculuğu sırasında Neil Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin ve Michael Collins’in tüm konuşmalarını duyma fırsatı bulacak.

Filmin birinci bölümünde astronotların yaşadığı zorluklara yer verilirken ikinci bölümünde Ay’a inişin heyecanlı dakikaları aktarılıyor. Orjinal görüntülerin de yer yer kullanılmasıyla astronotların deneyimledikleri sıra dışı hikayeye yer veriliyor.

BBC Earth’te yayınlanacak  filmin birinci bölümü 18 Temmuz’da, ikinci bölümü 19 Temmuz’da saat 23.00’te yayınlanacak. ABD’den yıldızları izlemek isteyenler için de 20 Temmuz saat 21.30’da yayınlanacak olan filmle ilgili yorum ve bilgiler, sosyal medyada açılacak #8Days hashtag’inden takip edilebilecek.

Yorumlar