Medya ve Sinema-TV

7. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivalinin finalistleri açıklandı

Siyer Vakfı ve Fidan Sanat Vakfı’nın ortak organizasyonu 7. Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali’nin programı Akademi Beyoğlu’nda gerçekleşen basın toplantısı ile açıklandı.

7.  Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivalinin finalistleri açıklandı

Fidan Sanat Vakfı Başkanı Abdulbaki Başer, yarışmanın temel amacının insanlığın ahlaka ihtiyacına dikkat çekmek ve akan kan ile gözyaşının durmasına katkı sağlama ümidi olduğunu söyledi. 

65Ü ülkeden 568 Film müraccat etti

 Festival Direktörü Cemil Nazlı, "7’nci yılımızda 65 farklı ülkeden 568 eser başvurdu. Özellikle bu sene festivalimize ilave ettiğimiz son taslak endüstri bölümüne de 80 tane başvuru geldi. Hemen hemen tamamının profesyonel sektör temsilcileri tarafından olması bizi ayrıca mutlu etti” dedi.  ü 

Alemlere Rahmet Ulusal Yarışma Kategorisi’nde En İyi Film Ödülü Adayları 

Başkanlığını yapımcıMurat Pay’ın üstlendiği, yönetmen İsmail Fidan, kurgu yönetmeni Naim Kanat, oyuncu Fatma Büşra Ayaydın ve senarist Uğur Uzunok’tan oluşan jüri üyelerinin değerlendireceği Kısa Kurmaca finalist filmleri arasında; Furkan Daşbilek’in “Bir Nehir Kıyısında”, Yiğit Armotuoğlu’nun “Majid’den Sevgilerle”, M.Yusuf İzgöer’in “Telkin”, Burhan Hatinoğlu “Tekin”, Arazi, Kaan Atilla Taşkın’ın “Tükeniş”, Kısa Belgesel finalist filmleri arasında ise Ahmed Mücahid Aydoğan’ın “Çocuklar Aşkına”, Yasin Öztürk’ün “Tülütabaklar Ölümsüz Kahramanlar” ve Ömer Güler’in “Arayış” yer alıyor.

Alemlere Rahmet Uluslararası Kategorigisinde 11 Finalist Yarışacak

Başkanlığını İspanyol yönetmen Oliver Laxe’in üstleneceği Uluslararası Yarışma jürisinde yapımcı Aneta Matovska, Mustafa Bora Durmuşoğlu, yönetmen Kaz Rahman ile Oyuncu, yönetmen Reshad Strik yer alıyor. 

Bu yıl jüri karşısına çıkacak Uluslararası Kısa Kurmaca finalist filmler arasında; Athıthya Kanagarajan’ın “Dreams”, Ignat Bagırov’un “Flowers For You”, Loreno Sopı’nın “Ray”, Islam Ruskulov’un “Traffic Lights”, Amır Sadhazarı’nın “The Room On The Roof”, Uluslararası Belgesel finalist filmleri arasında; Mohmed Fathı’nin “Rawhya’s Safe Haven”, Cholpon Idrıs’ın “Meerman”, Oleksandr Hoısan’ın “El Vulcano”, ile Uluslararası Animasyon finalist filmleri arasında; Mansur Sarsembayev ve Maxud Sarsembayev’in “Where Does The Heart Call”, Natalia Darvina’nın “Good Wolf” ve W Chung’in “Fledgling” filmleri yer alıyor.

Son Taslak Endüstri Bölümü 

Esra Demirkan, akademisyen Mehmet Köprü ve yapımcı Halil Kardaş’tan oluşan Kısa Film Yapım destek Jürisi karşısına çıkacak projeler arasında Zeynep İncetekin’in “Blackbird”, Muzaffer Mehmet Çağlar’ın “The Tree Of Cherry”, Mehmet Akif Güler’in “Makas”,Yiğit Ege Yazar ve Şüheda Yazar’ın “Yanıp Sönen Ruhlar”, Ömer Dişbudak’ın “654 Grams”, Turan Haste’nin “Rutubet”, Mehmet Selim Gök’ün “Deer” ve Osman Çakır’ın “Karamaco” yer alıyor. 

Yapımcı, yönetmen Valmıra Hyseni,Faruk Güven ve yönetmen Mohsen Gharaei’den oluşan Proje Geliştirme Jürisi karşısına çıkacak projeler arasında Davron Tadjiev’in “Eser”, Barbaros Çelik’in “Ayna”, Mehmet Tahir Altuntaş’ın- “Geceyle Gelen”, Ahmet Faruk Arslan’ın “Bir Dolap Tozlu Uzay Elbisesi”, İbrahim Said Sürmeneli’nin “Güvercin”, Şener Yiğit’in “Güz”, Olga Niekrasova’nın “Anıların Sıcak Denizi” ve Ahmet Duvar’ın “Karayazı” yer alıyor.

Festival Açılışı Oliver Laxe’nin “Mimosas” Filmiyle Yapılacak

22- 27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 7.  Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali açılışını, İspanyol yönetmen Oliver Laxe’in 2016 yılında Cannes Film Festivali’nde Uluslararası Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü alan “Mimosas” filmiyle yapacak. Kahire ve Sevil Festivallerinden de ödüller alan film, Fas’ın Atlas Dağları’nda geçiyor. Öleceğini hisseden bir şeyhin kendi topraklarında ve sevdiklerinin yanında gömülmek arzusuyla bir kervanla sarp dağlarda çıktığı yolculuğu anlatan ve konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, festivalin açılış töreninin ardından yönetmenin katılımıyla gösterilecek.

Oliver Laxe’in “Ustalık Sınıfı” Etkinliği!

Festivalde uluslararası jüri başkanlığı yapacak yönetmen, 25 Kasım günü sinema meraklılarıyla deneyimlerini paylaşacak. 7.  Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Son Taslak Endüstri Bölümü kapsamında gerçekleşecek olan “Ustalık Sınıfı” etkinliği Akademi Beyoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Saat 20:00’de olan etkinlik ile yönetmen hem sinemaseverlerle bir araya gelecek hem de filmlerinden edindiği deneyimleri aktaracak.

Yorumlar