Sağlık

Yüzü sadece su ile yıkamanın 5 yararı

Cildinizi sadece suyla yıkayarak sağlık ve estetik görünüm açısından mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yüzü sadece su ile yıkamanın 5 yararı

Yüzünüzü sadece suyla yıkarsanız bakın neler oluyor?

1- Daha pürüzsüz bir cilt:  Temizleyiciler cildinizin soyulmasına neden olabilir. Cildinizin kurumasına ve kaşınmasına neden olarak cildinizdeki doğal yağlarının zarar görmesine neden olur. Eğer cildinizin çok sıkılaşmaya ya da kızarmaya başladığını düşünüyorsanız temizleyicilerden bir süreliğine vazgeçebilir ve yüzünüzü sadece suyla yıkamayı deneyebilirsiniz.

2- Daha az sivilce:  Temizleyicilerin cildinizdeki yağı azaltmaya yardımcı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak, aslında olan tam tersidir. Cildiniz susuz kaldığında otomatik olarak daha çok yağ üretir. Sonuç olarak gözenekleriniz genişler. Bunun aksine soğuk suyun ciltteki sebum (yağ) üretimini ve hatta iltihapları azalttığı söylenmektedir.

3- Daha yumuşak ve genç görünümlü bir cildiniz olur:  Soğuk su cildinizin yumuşamasına yardımcı olur ve yaşlanmayı yavaşlatır. Yüzünüzü yıkarken sıcak su kullanmadığınızdan emin olun. Sıcak su cildinize zarar verir ve daha çok soruna sebep olur. Genellikle alkali olan (9-11 pH değeri aralığında olan) sabunlar ve temizleyiciler genellikle cildinizi aşındırır ve esnekliğinin kaybolmasına neden olur. Sonuç olarak cildinizin kırışmaya başladığını görürsünüz.

4- Alerjik reaksiyon derdiniz olmaz:  Hassas ve alerjiye meyilli ciltler için doğru temizleyiciyi bulmak zorlayıcı olabilir. Ne yazık ki cildinize uygun olanını bulmak için tek bir yol var; o da test etmek. Bazı temizleyiciler kimyasal yanıklara ya da alerjik reaksiyonlara neden olurken bazen de hemen bir reaksiyon göstermeseniz de zaman içinde cildinizde alerji belirtileri görebilirsiniz.

5- Deriniz dış etkilere daha dirençli olur  Makyaj ya da diğer güzellik ürünleri cildiniz üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği gibi var olan problemlerin daha da artmasına yol açabilir. Yüzünüzü sadece suyla yıkamaya başladığınız zaman cildinizin dinlenmesine izin vermiş olursunuz. Böylelikle dışarıdan krem ya da nemlendirici gibi yardımcılar olmadan kendi işini kendisinin halletmesini sağlarsınız

Yorumlar