Sağlık

Pandemide vücut direncini artıracak çorbalar

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, Covid-19 virüsüne karşı vücut direncini artırmada fayda sağlayan 5 kış çorbası önerdi

Pandemide vücut direncini artıracak çorbalar

Koronvirüs pandemisi döneminde bağışıklığımızın güçlü olması hiç şüphesiz büyük önem taşıyor. Öyle ki bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler kendilerini bakterilere, virüslere ve birçok yabancı maddeye karşı koruyor.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz; bağışıklık sisteminin yanlış beslenme alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanımı, hareketsizlik, düzensiz uyku ve hava kirliliği gibi etkenlerden olumsuz etkilendiğini belirtirken, bunlarla başa çıkabilmek için çorbaların gücünden de mutlaka faydalanmak gerektiğini söylüyor ve tariflerini verdiği şu 5 çorbayı tavsiye ediyor.

Sütlü Bal Kabağı Çorbası

Sütlü Bal Kabağı Çorbası TarifiBal kabağı; alfa-beta karoten ve A vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin destekleyicisidir.

 Zerdeçallı Tavuk Suyu Çorbası

Zerdeçallı Tavuk Suyu Çorbası TarifiKışın insanın içini sıcak tutmasının yanı sıra mevsim hastalıklarına karşı güçlü bünyeye katkıda bulunan Zerdeçallı Tavuk Suyu Çorbası farklı lezzet arayanlar için ideal.

 Sebzeli Kış Çorbası 

Sebzeli Kış Çorbası TarifiKereviz, pırasa, brokoli, ıspanak, havuç gibi kış sebzeleri ile lezzetli bir sebze çorbası yapabilirsiniz.

 Zencefilli Kırmızı Mercimek Çorbası 

Zencefilli Kırmızı Mercimek Çorbası tarifi Zencefilli Kırmızı Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

 Sütlü Kıymalı Tarhana Çorbası

Sütlü Kıymalı Tarhana Çorbası TarifiSütlü Kıymalı Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

 

Yorumlar