Sağlık

Böbrekler bunamayı etkiliyor

Böbrek rahatsızlıklarının 'demans' hastalığını artırabildiği tespit edildi.

Böbrekler bunamayı etkiliyor

Araştırmalara göre; böbreklerin kanı filtreleme yeteneklerini kademeli olarak kaybetmesi "demans" yani bunama riskini artırıyor.

Neurology dergisinde yayımlanan araştırm sonuçlarına göre; normal böbrek fonksiyonlarına sahip olanların dakikada 90 ila 104 mili litre filtreleme yaptığına işaret edilen araştırmada, böbreklerinin filtrelemesi 30 mili litreye düşenlerin demansa yakalanma riskinin 4 kat daha fazla olduğu ortaya kondu.

Böbrek fonksiyonundaki hafif bir azalma bile etkili

Araştırma ekibinden Dr. Hong Xu, böbrek fonksiyonundaki hafif bir azalmanın bile kardiyovasküler hastalık ve enfeksiyon riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu ifade etti.

Demansın tedavisinin bulunmadığına dikkati çeken Xu, bu hastalığın risk faktörlerini belirlemenin demansla mücadelede önemli olduğunu kaydetti.

Oruç tutarken böbrekler susuzluktan nasıl kurtarılır?Vücudun su ihtiyacını artıran 4 faktör ve Ramazan’da oruç tutarken böbrekleri susuzluktan korumanın yolları

 Öte yandan, araştırmada, ABD'deki yetişkinlerin yüzde 15'inde böbrek rahatsızlıkları görüldüğü vurgulandı.

Sağlıklı böbrek için dikkat edilmesi gerekenler Son yıllarda giderek artış gösteren böbrek rahatsızlıkları, genel sağlığı da olumsuz etkiliyor.

 

Yorumlar