Sağlık

Akciğerinizin gücünü öğrenme testi

Akciğerlerimizin ne kadar güçlü olduğunu ölçebileceğimiz kolay bir test.

Akciğerinizin gücünü öğrenme testi

Akciğerleri tehdit eden Korornavirüs salgını sürecinde, Zydus Hospitals tarafından akciğerlerin gücünün ölçülebileceği bir test yayınladı. Test sonucuna göre akciğerlerin zayıf mı, normal mi yoksa güçlü mü olduğu öğrenilebiliyor. 

Zydus Hospitals'ın teskle ilgili açıklaması şu şekilde: 

"Derin bir nefes alın... Burada akciğerlerinizin kapasitesini hızlıca ve kolayca test edebileceğiniz bir yol var. Nefesinizi tutun ve turları sayarken kırmızı topun dönüşünü izleyin. Ne kadar fazla tur boyunca nefesinizi tutabiliyorsanız, akciğer sağlığınız o kadar iyidir. Her bir tur yaklaşık olarak 7 saniye sürüyor. Yani nefesinizi 1 dakika 10 saniyetutabiliyorsanız "süper akciğerlere" sahipsiniz demektir. Normal bir akciğer için bu süre 14 saniye olarak gösterilirken güçlü akciğerlerde ise süre 35 saniyeyi buluyor. 

İşte Akciğierinizin dücünü ölçebileceğiniz test. Videoyu tıklayınız derin nefes alınız ve çark çalıştığı anda nefesinizi tutmaya başlayınız.

İlk bakışta  testi geçmek kolay gibi gözükse de, nefesinizi akciğerlerinize çekmeniz gerektiğine dikkat etmek gerekiyor. Dalak nefesi ve benzeri nefes tutma mekanizları hatalı sonuç verebilir.

Tabi nefes testini geçmiş olmanız, koronavirüse karşı ciğerlerinizin dayanıklı olduğu anlamına gelmiyor. Sadece virüsün ciğerlerinize zarar vermediğini anlamış oluyorsunuz. 

İnternette 'tık avcılığı' için bu testin  "koronaya karşı güçlü olduğunuzu gösteren test" benzeri sunumlar yapılıyor. Aldanmamakta yarar var.

Yorumlar