Kültür Sanat

Yazar Erbil Tuşalp hayata veda etti

Gazeteci-Yazar Erbil Tuşalp. İzmir'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yazar Erbil Tuşalp hayata veda etti

KOAH hastalığı tedavisi gören ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 1 Eylül tarihinde İzmir Başkent Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren 75 yaşındaki Tuşalp yaşam mücadelesini kaybetti.Erbil Tuşalp'ın cenazesi Karşıyaka Doğançay Mezarlığı'nda saat 15.00'de toprağa verilecek.

Hayatını kaybeden Erbil Tuşalp Karşıyaka Doğançay Mezarlığı'nda saat 15.00'de toprağa verilecek. 

ERBİL TUŞALP KİMDİR?
Tuşalp, 9 Eylül 1945’te Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Çocukluk yıllarını Akşehir’de geçirdi. Kara Harp Okulu’nu kazandı ve okuldan 1965 yılında mezun oldu. Meslek hayatına TRT’de haber kameramanı olarak 1974 yılında başlayan Tuşalp, TRT’nin ardından Günaydın, Vatan, Dünya, Radikal, Posta ve Milliyet gazetelerinde, İSTA, ANKA Haber Ajansı, UBA Haber Ajansı ve ATV ve Show TV’de Olay, 32. Gün, Dünya Değişirken ve 40 Dakika programlarında çalıştı.

1975 yılında mesleğe adım attığını ve o günden itibaren de basın kartını şerefiyle taşıdığını, gazeteciliği de hakkıyla yaptığını belirten Tuşalp, "Bu benim için onur belgesidir" diyordu.  

Tuşalp, Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunda siyasi muhabir olarak görev yaptı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda iki dönem Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. İnsan haklarını sorgulayan, yakın dönemin “Susurluk Kazası” vb. karanlıkta kalmış siyasal olaylarına ışık tutan araştırmalarıyla tanındı.

Araştırmacı kimliğiyle tanınan Tuşalp, Bin İnsan, Bin Tanık, Bin Belge, Eylül İmparatorluğu, Artık Demokrasi İsteyin, Ben Tarihim Bay Başkan, Paşa ile General, Önce Çocuklar Öldü, Evreninki mi Özalınki mi?, Çürüme, Plastik Papatya Kokusu, Şeriatı Beklerken, Demokrasi Sizin Neyinize, Şeriat A.Ş, Sen Sofi’nin Oğlusun, İslam Faşizmi, Bozkurtlar, Çete Parti Mafya, Aldanma, Kuklaturka, İslam İmparatorluğu gibi kitapları yazdı.

BASIN KARTINI İPTAL ETMİŞLERDİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'nın basın kartını iptal ettiği yüzlerce gazeteciden biri olan 75 yaşındaki Erbil Tuşalp, "Bu benim için onur belgesidir" demişti.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN AŞSAĞLIĞI MESAJI 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' Twitter hesabından Tuşalp için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle: "Daima doğruları savunan, çalışma ve eserleriyle karanlığa ışık tutan usta Gazeteci-Yazar Erbil Tuşalp’ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Erbil Tuşalp’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Yorumlar