Kültür Sanat

Ünlü Kantocu Nurhan Damcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kanto kraliçesi olarak ünlenen ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında vefat ettiği İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü Kantocu  Nurhan Damcıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Nurhan Damcıoğlu için ilk tören, İzmir Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde düzenlendi.

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, törende yaptığı konuşmada, büyük bir sanatçıyı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Nurhan Damcıoğlu'nun birçok önemli sanatçıyla sahne aldığını belirten Ulukut, şöyle dedi:

"Nurhan Damcıoğlu, ilk kez Ankara'da Devlet Tiyatrosunda sahneye çıktı. Pek çok oyunda oynadı. Dönemin en önemli gazinolarında ve kulüplerinde kanto gösterileri yaptı. Yurt dışında birçok ülkede kanto türünde şarkı söyleyip müzikallerde oynadı. Vefatıyla herkesi derinden üzen Damcıoğlu, ilk kez tiyatro safhasıyla tanıştığı Devlet Tiyatroları sahnesinden uğurlanıyor. Başta ailesi olmak üzere tüm severlere sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Yeğeni, Damcıoğlu'nun şalını tabutuna bıraktı

Damcıoğlu'nun yeğeni İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Yağmur Damcıoğlu, yaptığı konuşmada, törenin yapılmasını sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Halasının özel yaşamında da çok enerjik ve hayat dolu bir insan olduğunu anlatan Yağmur Damcıoğlu, bir kurum sanatçısından ziyade "gönüllere taht kurmuş" bir halk sanatçısı olduğunu söyledi.

Nurhan Damcıoğlu'nun kantoya aşkla bağlı olduğunu anlatan Yağmur Damcıoğlu, şunları kaydetti:

"2015 yılının ekim ayında oynadığım oyuna geldi. Kuliste ellerimi sıkıca tuttu. 'Hayatın ne getireceği bilinmez. Yaşanacak zorluklar, bu mesleğin cilvesidir. Hem de bir kadın için ne zordur, en iyi ben bilirim ama hiç umutsuzluğa kapılma. Yüreğindeki aşka güven' demişti. Tüm Türkiye'nin kalbinde yer etmiş, kahkahasıyla neşe katmış, hayatımdaki en cesur, emekçi kadın halacığım! Merak etme sen. Bıraktığın miras ışık olacak. Gittiğin yerde ışıklar karşılasın seni. Eminim sen oradakileri neşelendirmenin bir yolunu bulursun."

Yağmur Damcıoğlu, konuşmasının ardından halasının sahnede kanto gösterisi yaparken taktığı şalı öperek tabutun üzerine bıraktı.

Dakikalarca alkışlandı

Konuşmaların ardından Nurhan Damcıoğlu'nun sanat yaşamını anlatan video izlendi. Törene katılanlar, sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.

Tören, sanatçıların ve yakınlarının Damcıoğlu'nun tabutuna karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Törene, Damcıoğlu ailesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hakan Tartan ve sanatçılar katıldı.

Damcıoğlu, 5 Haziran Pazartesi günü fizik tedavi için gittiği İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fenalaşarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı ancak kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu vefat ettiKanto kraliçesi olarak tanınan ünlü ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de dünya hayatına gözlerini yumdu.

 

Yorumlar