Kültür Sanat

TEGV'li Çocuk sanatçıların Evvel Zaman İçinde fotoğraf sergisi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Öğrenim Birimi'ndeki çocuklarımız tarafından "Evvel Zaman İçinde" isimli fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, 3 Mayıs 2019 tarihinde Kelebekler Çiftliği'nde Mobil Oil Türk A.Ş.'nin destekleri ile gerçekleşti.

TEGVli Çocuk sanatçıların Evvel Zaman İçinde fotoğraf sergisi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Öğrenim Birimi, İğne Deliği (Pinhole) tekniği ile dijital fotoğrafçılık atölyesini birleştirerek çocuklar için yepyeni bir atölye etkinliği gerçekleştirdi. Mobil Oil Türk AŞ.'nin desteği ile gerçekleşen projenin sorumluluğunu ise birim gönüllülerinden Esen Hülagü, Aylin Güngördü üstlendi.

32 TEGV'li çocuk ile hayata geçirilen atölyede çocuklar fotoğrafçılık ile ilgili teorik bilgiler edindi ve karanlık kutuya açılan bir iğne deliği sayesinde dışarıdaki ışıkların ters bir şekilde kutunun içine aksetmesi ve duyar kartlı bir malzeme yardımıyla görüntünün kaydedilmesini sağlayan çekim tekniğini öğrendiler. TEGV'li çocuklar, edindikleri bilgiler ışığında kendi iğne deliği makinelerini tasarladılar. Beykoz'un çeşitli köylerinde hem tasarladıkları kameraları ile hem de dijital makineler ile çekimler yaptılar. Çocukların yaptıkları çekimlerin bir yansıması olarak "Evvel Zaman İçinde" isimli fotoğraf sergisi düzenlendi.

TEGV Beykoz Öğrenim Birimi Yöneticisi Makbule İnaç ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nurgül Direk'de katılarak bulundukları ortamdan duydukları memnuniyeti dile getiren ve çocukları takdir eden birer konuşma yaptı. Sergiye Mobil Oil Türkiye AŞ. adına Makbule Nurdan Terzi, Cihan Taviloğlu ve Kürşat Altunbaş'ın yanı sıra veliler ile gönüllüler katıldı.

TEGV Beykoz Öğrenim Birimi gönüllüsü aynı zamanda proje sorumlularından olan Aylin Güngördü çocuklarla birlikte gerçekleştirdikleri projeyi ve çocukların süreçte yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştı ve bu tür projelerin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerinden söz etti.

Proje destekçisi Mobil Oil Türkiye AŞ. adına konuşma yapan Kürsad Altunbaş, ortaya çıkardıkları başarılı işten ve özverili çalışmalarından dolayı TEGV'li çocukları tebrik etti.

Düzenlenen serginin sonunda TEGV'li çocuklara katılım sertifikası verildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Yorumlar