Kültür Sanat

Taşköprü Sarımsak Festivali'nin 2022 programı açıklandı

Taşköprü Belediyesi’nce 18-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’de konser verecek sanatçılar: Haluk Levent, Elif Buse Doğan, Tuğba Yurt, Ekin Uzunlar, Mustafa Yıldızdoğan ve Ertunç

 Taşköprü Sarımsak Festivalinin 2022 programı açıklandı

Taşköprü Belediyesi’nce 18-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin programı belli oldu. 

Festival; 17 Ağustos Çarşamba günü saat: 17:00’da Cumhuriyet Meydanında Toplu Sünnet Töreni programı ve Ankaralı Yasemin'in konseri ile başlayacak. 

18 Ağustos Perşembe günü (1. Gün)

Tarihi köprübaşından saat: 13.45’de Sarımsak Heykeli açılışı yapılacak ardından ise saat:14.00’de açılış kurdelesi kesilecek.

Protokol davetlilerinin köprübaşı festival alanında, Yöresel Yemek Yarışması Stantları ve Yöresel El Sanatları Standlarını ziyareti ile devam edecek.

14.30’da Kapalı Pazar yerinde düzenlenecek olan Pompeipolis 2022 Tarım, Orman, Hayvancılık ve Tarımsal Gıda Fuarı’nın açılışı gerçekleşecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda ki törenle devam edecek.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlerin ardından Kara Mustafa Paşa (Taş) Camii’nde akşam namazına müteakip İstanbul Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Ayasofya Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Emirgan Hamid-i Evvel Camii Müezzini Aziz Hardal ve Taşköprülü din adamlarının katılımı ile mevlidi şerif okunacak.

Saat. 21.30’da ise Köprübaşı Festival alanında ise Festival Orkestrası sahne alacak.

 

19 Ağustos Cuma günü (2. Gün)

31 Ağustos cuma günü ise sabah 09.30’da Taşköprü Belediye Abdullah Çatal’ın yerli ve yabancı halk dansları grubu temsilcileriyle resepsiyonu olacak.

Saat: 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Kubilay Seyhan Özel Arşivinin yer aldığı “Dünden Bugüne Taşköprü Fotoğraf Sergisi”nin açılışı gerçekleşecek.

Saat: 14.00’da Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Gezisi, Resepsiyon ve müzik dinletisi programı yer alacak.

Aynı gün Saat: 16:00’da ise Kapalı Cuma Pazarı alanında, çiftçiler arasından en iyi sarımsak üretici, en iyi buzağı yetiştiricisi ve en iyi kuzu yetiştiricisi yarışmaları düzenlenecek.

Saat: 19.30’da köprübaşı festival alanında Endonezya-Kosova-Polonya-İran-Romanya-Başkurt Cum-Ataköy H.O.G. Spor Kulübü Derneği ve Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekiplerinin gösterileri yer alacak.

Saat: 20:30’da Küçüksu Mesire alanında “Paflogonya Antik Şehirleri Pompeipolis buluşması” kamp açılışı yapılacak, Saat: 21:00’de köprübaşı festival alanında sanatçı Ertunç konseri ve saat: 22:30’da sevilen sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahne alacak.

 

 

20 Ağustos Cumartesi günü (3. Gün)

Saat: 11.00’da Belediye Binası önünde Çocukların ve Gençlerin Katılımı ile Bisikletle Şehir Turu Gezi Bitiminde ise Önünde Hediye Çekilişi (bisiklet ve futbol topu hediyeli) olacak.

Saat: 14.00’da Cumhuriyet Meydanında Festival orkestrası sahne alacak.

Saat: 15.00’da Halk Oyunları gösterisi Saat: 16.30’da Sarımsak Festivali Geleneksel Güzellik Yarışması, Saat: 17.30’da  “Paflagonya Antik Şehirleri Pompeipolis buluşması” motosiklet ve Off- Road araçlarının kortej geçişi, Saat: 19.00’da köprübaşı festival alanında Festival Orkestrası programı, Saat: 21.00’da sevilen sanatçı Ekin Uzunlar ve 22.30’da ise sevilen sanatçı Tuğba Yurt sahne alacak.

 

21 Ağustos Pazar Günü (4. Gün)

Saat: 12.00’da Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkiinde Halk Oyunları gruplarının gösterisi yer alacak, Saat: 12.30’da Tarihi Savaş Sanatları Gösterisi (Kaba Yazı mevkii), 14.00’da Ata sporumuz At Rahvan ve İngiliz-Arap At Yarışlarının ve ödül töreni düzenlenecek.

Saat: 19.00’da Köprübaşı festival alanında halk oyunu ekiplerinin gösterisi, Saat: 20.45’de Leon Spor Kulübü Kıckboks gösterisi, saat: 21.00’da köprübaşı festival alanında ünlü sanatçı Elif Buse Doğan ve saat: 22.30’da Haluk Levent konserleri ve akabinde havai fişek gösterisi ile festival sona erecek.

Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, 2 yıldır pandemi nedeniyle düzenleyemedikleri Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ni bu yıl 18-21 Ağustos tarihlerinde büyük bir coşku içinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyerek gurbetteki ve sıladaki tüm hemşerilerini Taşköprü’ye beklediklerini ifade etti.

Festival süresince bu yıl bir ilk olarak Ankara Atlı Okçuluk Spor Kulübü ve Altay Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü tarafından tarihi Savaş Sanatları Gösterisi, çocuklar için Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde ki poni atlar, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun katılımı ile Sarımsaklı Ev Yemekleri Yarışması, Rıders 37 ve Kasdoff’un destekleri ile Paflagonya Antik Şehirleri Pompeiopolis Buluşması etkinliği gerçekleşecek.

Kapalı Pazar yerinde Pompeiopolis Tarım Gıda Hayvancılık Fuarı’nın da yer alacağı Sarımsak Festivali etkinliği öncesi Köprübaşı Festival alanında yöresel el sanatları ve satışlar için standlarda kurulmaya başlayarak kiralamaya sunuldu.

Hamza Sefa Yılmaz - Kastamonu Gazetesi

Yorumlar