Kültür Sanat

Takımyıldız temalı 7. Çanakkale Bienali başladı

Dardanel sponsorluğunda gerçekleşen 7. Çanakkale Bienali 17 Ekim 2020 tarihine kadar sürecek ve sergi içerikleri çevrimiçi erişime açılacak.

Takımyıldız temalı 7. Çanakkale Bienali başladı

31 sanatçının 40’ı aşkın eserini 4 mekânda izleyicilerle buluşturan 7. Çanakkale Bienali; farklı kuşaklardan ve disiplinlerden sanatçıların imge, hareketli görüntü, simge, beden ve yazı üzerine üretimlerinine odaklanan sergilere evsahipliği yapacak. 

Çanakkale içinde bir dizi alternatif “tur” üretmeyi hedefleyen 7. Çanakkale Bienali, tüm dünyayla birlikte içinden geçmekte olduğumuz ve beraberinde birçok belirsizliği getiren Covid-19 Pandemisine bağlı güncel koşulları gözeten ve bu anlamda olabildiğince esnek bir yapıda kurgulandı. Ulaşım, üretim ve özellikle de bir araya gelme koşullarının değişken hale geldiği bu ortamda Açılış Töreni ve buna benzer toplu etkinlikler düzenlenmeyecek, sergi mekanları gerekli hijyen önlemlerinin alınabilmesi adına bienalin web sitesinden duyurulan belli gün ve saatlerde randevuyla ziyarete açılacak, 17 Ekim tarihine kadar devam etmesi öngörülen bienal sergileri, bu tarihten sonra bir ay süreyle çevrimiçi olarak da ziyaret edilebilecektir.

7. Çanakkale Bienali'nin ana destekçisi Dardanel, mekân destekçileri ise TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Troya Müzesi ve Troia Vakfı, SAHA Derneği, Hollanda Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü, Pilot Galeri, Monitör ve Benice Logistics, Harput Mühendislik, Hotel Akol, Grand Truva Oteli, Anzac Hotels, Wilusa Tour ve Cafe du Port.

7. Çanakkale Bienali'nde eserleri sergilencek Sanatçılar ise; Agnès Varda, Agnieszka Polska, Ahmet Sipahioğlu, Alexandra Pirici, Ali Can Metin, Anahita Razmi, Aslı Altay, Cao Fei, Cevdet Erek, Constantin Xenakis, Cristina Lucas, Ekin Bernay, Ekin Saçlıoğlu, Erinç Seymen, Füsun Onur, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Halil Altındere, İnci Eviner, Koki Tanaka, Korhan Başaran, Marcos Ávila Forero, Marko Mäetamm, Nabuaki Onishi, Nasan Tur, Nora Turato, Pınar Yoldaş, Rüstem Aslan, Sanja Iveković, Serkan Demir ve Taus Makhacheva.

Yorumlar