Kültür Sanat

Sır 23 Aralık’ta Volkswagen Arena’da

Mevlânâ’nın sözleri, Sufi müziği, Mevlevi Âyini ve Semâ töreni Sır, Şeb-i Arûs etkinliğiyle ve Yetkin Dikinciler’in sunumuyla 23 Aralık’ta Volkswagen Arena’da!

 Sır 23 Aralık’ta Volkswagen Arena’da

Şeb-i Arûs'un 745. yılında Mevlânâ'nın anısına düzenlenen, Uğur Işık’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek Alaturka Records projesi Sır; bu coğrafyanın müziğine bir saygı duruşu niteliğinde. Bu sene Radyo Voyage medya sponsorluğunda 7.sinin gerçekleşeceği konserde Yetkin Dikinciler, doğu dünyasının yanı sıra birçok farklı dile çevrilerek bütün dünyayı derinden etkilemiş Mevlânâ'nın sözlerini seslendirecek.

Sûfi'nin sırlarla dolu dünyasında çıkılan yolculuğun ilk bölümünde geleneksel Sûfi müzikleri yorumlanacak. Performansın ikinci bölümünde Mevlânâ’nın 745. ölüm yıldönümü anısına; ölüme bir yok oluş değil, “sevgiliye kavuşma anı” olarak bakan Mevlevi Âyini ve Semâ ritüeli gerçekleşecek. 745 yıl öncesinin Anadolu topraklarından, 21. yüzyılın dünyasına aralıksız esen, daima tazeleyen ve dirilten Mevlânâ’nın rüzgârı, o rüzgârın içinde varlığını ortaya koyan Dede Efendi’nin Hüzzam ayini ve sema ritüeli ile bir kez daha vücut buluyor.

Gecede, fuaye alanında yer alacak olan "Tennurelerin Rüzgarında" fotoğraf sergisinde, Neslihan & Selman Behmuaras, Aşk'ın Sultanı Mevlânâ Celaleddin-i Rûmi'nin Hakk'a yürüdüğü gece anısına Konya ve İstanbul’da düzenlenen Şeb-i Arûs törenlerinde 2009 yılından bu yana çektikleri fotoğraflarıyla, gecenin özel duygularını, renklerini ve anlamını gönüllere taşıyacak.

İlk solo albüm Girizgâh’ı 2014 yılında sanatseverler ile paylaşan Uğur Işık ve Alaturka Records, 2015’te ikinci albümleri Meydan’ı yayınladı. 2015’te Alaturka Records konserler serisinde Japonya’nın Osaka ve Tokyo şehirlerinde sahne aldılar.

Yorumlar