Kültür Sanat

Mersin Müzik Festivali 11 Eylül'de başlayacak

8 konser verilecek 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sanatseverler klasik, caz ve popüler müzik icralarını izleme şansı bulacak.

Mersin Müzik Festivali 11 Eylülde başlayacak

11 Eylül-2 Ekim'de alınacak Kovid-19 tedbirleriyle icra edilecek 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne bu yıl Türkiye, Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan ve Bulgaristan'dan sanatçı ve müzik grupları katılacak.

Astor Piazzolla'nın 100. doğum yılı anısına konser düzenlenecek festivalin açılışını Özbek Şef Rustam Rahmedov yönetiminde Ceyla Ganiyeva ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası yapacak.

Festivalin kapanışında ise besteleri ve "Çingeneler Zamanı" gibi ünlü film müzikleriyle bilinen Balkan müziğinin dünyaca tanınan ismi Goran Bregoviç sahnede olacak.

Etkinlikler kapsamında Hüsnü Şenlendirici, Barbaros, Ezginin Günlüğü, Damask Vocal Quartet, Bezdüzler ve Vendramin, Ludmil Angelov konser verecek.

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı,, dünyanın birçok yerinden saygın müzik toplulukları ve sanatçıları müzikseverlerle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.

Kovid-19 tedbirlerinin her konserde alınacağını dile getiren Yağcı, festivalin daha geniş kesime ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yorumlar